PKK'nın karargahına darbe

/ Kaynak: İHA
PKK'nın karargahına darbe

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlarda, terör örgütü PKK'nın ana üs bölgesi olarak gördüğü Şeytan Dağları ve Maltepe Vadisi'neki 13 adet büyük sığınak, 8 adet avcı boy çukuru ve 2 adet depo bulunarak tahrip edildi.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operaslonda, terör örgütü PKK'nın ana üs bölgesi olarak gördüğü Şeytan Dağları ve Maltepe Vadisi'neki 13 adet büyük sığınak, 8 adet avcı boy çukuru ve 2 adet depo bulunarak tahrip edildi. nbsp;
Bingöl Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Adaklı ilçesi mülki sınırları içerisinde bulunan Şeytan Dağları ve Maltepe Vadisi bölgesinde bir grup BTÖ mensubunun barındığı ve kış hazırlıkları içerisinde olduğu bilgisi alınması ile birlikte İl Jandarma Komutanlığınca bahse konu bölgeye operasyon düzenlendiği belirtildi. 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı koordinesinde, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando ve Piyade Komando Taburları ile, sözde örgütün ana üs bölgesi olarak gördüğü Şeytan Dağları ve Maltepe Vadisi'ne, 15 Ekim 2012 günü saat 20.00'dan itibaren icra edilen operasyon sonucunda, BTÖ mensuplarına ait 13 adet büyük sığınak, 8 adet avcı boy çukuru ve 2 adet deponun bulunarak tahrip edildiği ifade edilen açıklamada, depo, sığınak ve arazide yapılan aramalarda, 1 adet çift göz gece görüş gözlüğü, 1 adet gündüz görüş dürbünü, 50 kilo çeşitli yiyecek malzemesi, patlayıcı madde yapımında kullanılan amonyum nitrat ve elektrikli fünye ile bol miktarda giyecek, ilaç, mutfak ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği belirtildi.
Açıklamada, Adaklı İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 1 adet çift göz gece görüş gözlüğü, 1 adet gündüz görüş dürbünü, 3 adet batarya ve 1 adet telsiz mikrofonun muhafaza altına alındığı, diğer malzemelerin olay yerinde imha edildiği, depo ve sığınakların ise tahrip edildiği vurgulandı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...