Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'e "konuşma yap" mesajı

İsrail'e "konuşma yap" mesajı

GÜNDEM Haberleri

İsrail Dışişleri Bakanlığı Siyasi Direktörü Pinhas Avivi, Türkiye ile Suriye konusunda masaya oturmayı önerdi. Aynı zamanda İsrail'in eski Ankara Büyükelçisi olan Avivi, Mavi Marmara meselesinde önşartsız olarak masaya oturmayı da teklif etti. Türk Dışişleri ise, "Basına mesaj verme yerine beklenen adımlar atılmalı" cevabını verdi.

Suriye'deki gelişmeler İsrail'in yakın takibinde. Suriye'de yaşananlardan endişe duyan İsrail'den sürpriz bir adım geldi. İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın siyasi direktörü ve aynı zamanda İsrail'in eski Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi, ülkesinin Suriye konusunda Türkiye ile masaya oturmak istediğini açıkladı. İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın çok taraflı küresel ve stratejik işlerden sorumlu siyasi direktörü Pinhas Avivi, Kudüs'te bir grup Türk televizyoncu ile görüştü. Avivi, Suriye'deki durumun hem İsrail'in hem de Türkiye'nin geleceğini etkilediğini belirterek, "Problemleri bir kenara bırakıp artık geleceğe bakmalıyız" dedi. İsrailli yetkili Avivi, iki ülke yetkililerinin basın aracılığıyla sert açıklamalar yapmak yerine yeni bir mekanizma oluşturmaları gerektiğini söyledi.

ARAMIZDAKİ KRİZ SUNİ
Mavi Marmara baskını konusunda da açıklamalar yapan Pinhas Avivi, Türkiye ile İsrail arasındaki krizi "suni" olarak nitelendirdi. İsrail'in eski Ankara Büyükelçisi Avivi, "Her iki ülkenin de yaptığı hatalar oldu. Ancak bundan sonra iyi niyetle ve önkoşulsuz olarak masaya oturmalı, çözüm aramalıyız" şeklinde konuştu.

ÖZÜR TALEBİ KARŞILANABİLİR
Türkiye'nin Gazze'deki durumu iki ülke ilişkilerinden ayrı tutması halinde çözüme ulaşılmasının çok daha kolay olacağını ileri süren Avivi, Ankara'nın özür ve tazminat taleplerinin karşılanabileceği mesajını verdi. nbsp;Avivi, Türkiye ile ilişkilerin İsrail için önemli olduğunu da vurguladı. nbsp;

DIŞİŞLERİ: MESAJ VERMEYİN; ADIM ATIN
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Türkiye'nin İsrail ile ilişkiler konusundaki tutumunda bir değişiklik olmadığını belirterek, "İsrailli yetkililerin basına beyanlar yoluyla mesaj vermeye çalışmak yerine ilişkilerin normalleşmesi için atılması beklenen adımları atmaları gerekmektedir" dedi. nbsp;Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ünal, İsrailli bir dışişleri yetkilisinin basına beyanları hakkında AA'ya açıklama yaptı. nbsp;"Türkiye-İsrail ilişkilerinin bulunduğu noktaya nasıl geldiği herkesin malumudur" diyen Ünal, şunları kaydetti: nbsp;"Türkiye'nin bu konudaki tutumunda herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır. İsrailli yetkililerin basına beyanlar yoluyla mesaj vermeye çalışmak yerine ilişkilerin normalleşmesi için atılması beklenen adımları atmaları gerekmektedir." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...