74 yıllık hasret bitiyor

74 yıllık hasret bitiyor

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Atina'da cami için hazırlıklara başladı.

Avrupa'nın ibadete açık camisi bulunmayan tek başkenti Atina da camiye kavuşuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'la Katar'daki görüşmesi sırasında gündeme getirdiği "Atina'ya camiyi biz yapalım" teklifinin ayrıntıları da belli oldu. Edinilen bilgilere göre; Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile proje hazırlıklarını Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklaşa yürütüyor. Atina'ya yapılması teklif edilen cami için proje çalışmaları bir süredir yapılıyor. Bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığı cami için gereken özellikleri sıralayarak TİKA'ya iletti. TİKA da bununla ilgili tasarım planlarını başlattı. Atina'ya yapılacak cami için birkaç mimarî tasarım hazırlanacak. Tasarımın sade ancak ihtişamlı olması önemli bir ölçüt olacak. Bu tasarımlar daha sonra Başbakan Erdoğan'a sunulacak. Projenin son hali Başbakan Erdoğan tarafından onaylandıktan sonra kamuoyuna açıklanacak. 300 bin Müslümanın yaşadığı Atina'da cami yapılmasına ilişkin ilk kanun 1939 yılında, ikinci kanun ise 2004 Atina Olimpiyat Oyunları öncesi 2000 yılında kabul edilmiş, ancak kilisenin tepkisi ve hükümetlerin gerekli iradeyi gösterememesi sebebiyle yapılamamıştı. Caminin inşa edileceği arazi, Yunan meclisine yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunuyor. İera Caddesi üzerinde bulunan araziye ulaşım oldukça kolay. Cami arazisine yaklaşık 700 metre uzaklıkta metro durağı da bulunuyor. 74 yıllık hasret bitiyor74 yıllık hasret bitiyorMUSTAFA AĞA CAMİİ, SERAMİK MÜZESİ OLDU Atina'da yaklaşık 300 bin civarındaki Müslüman, daire, bodrum ve garajlarda ibadet yapmak mecburiyetinde kalıyor. Atina'da Osmanlı döneminden kalan ve Akropolis eteklerinde yer alan iki cami bulunuyor. Biri Seramik müzesi olarak kullanılan Mustafa Ağa Cami diğeri ise ona 500 metre uzaklıktaki Fethiye Cami.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...