Hayvancılığa hibe desteği

- Güncelleme:
Hayvancılığa hibe desteği

Ekonomi Haberleri

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Projesi (GAP ve DAP) kapsamında 25 ilde damızlık sığır yetiştiriciliği için hibe desteği verilecek.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Projesi (GAP ve DAP) kapsamında 25 ilde damızlık sığır yetiştiriciliği için hibe desteği verilecek. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararına göre 25 ilde kurulacak öz sermayeye dayalı en az 50 baş ve üzeri kapasiteye sahip inşaat (yeni yatırım) için yüzde 30, damızlık gebe düve alımı (hayvan alımı) için yüzde 40, sağım ünitesi ve/veya soğutma tankı alımına (makine alımı) yüzde 40 hibe verilecek. Büyükbaş hayvancılığa yönelik hibe uygulamasında ise en az 50 baş ve üzeri kapasiteye sahip projeli damızlık sığır işletmesi yatırımlarına 2013 ile 2015 yılları arasında hibe desteği verilecek. Üreticiler, sadece bir projesi için hibe desteği alabilecek. nbsp;Öte yandan Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince (TKK), tarımsal üretime düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılacak. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...