Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

18 milyar kilometre uzaktan Dünya

18 milyar kilometre uzaktan Dünya

TEKNOLOJİ Haberleri

Uzay aracı Voyager 1'in gönderdiği fotoğrafta, Dünya nokta gibi göründü. Voyager tarafından gönderilen son fotoğraf NASA tarafından yayımlandı.

Uzay aracı Voyager 1, 35 senelik yolculuğunda inanılması zor derecede 17,8 milyar kilometrelik bir yol kat etti. nbsp;Güneş Sistemi'nin en uzak noktalarını araştıran Voyager 1'in gönderdiği fotoğrafta Dünya, küçük bir nokta gibi göründü.
Voyager tarafından gönderilen son fotoğraf NASA tarafından yayımlandı. İnanılmaz bir uzaklıktan çekilen fotoğrafta Dünya küçük bir nokta gibi göründü. nbsp;
Voyager 1 ve Voyager 2 isimli çifte uzay aracı, 1977'de uzaya fırlatıldı. İnsanoğlunun uzaya gönderdiği ilk araçlardan olan bu araçlar, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün gibi Güneş Sistemi'nin en dışındaki gezegenleri araştırıyor. Voyager 1, sistemin en uç noktasına ulaştı, artık yıldızlararası uzaya geçmeye hazırlanıyor.
Araç, Jüpiter'in uydusu Io'daki volkanik dumanı gösteren inanılmaz görüntüler de göndermişti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...