Ali Ağaoğlu, Diyarbakır'da nispet yaptı

/ Kaynak: İHA
Ali Ağaoğlu, Diyarbakır'da nispet yaptı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Remzi Can'ın, "Ali Ağaoğlu'nu fuara davet ettik, bizden özel uçak ve zırhlı araç istedi" sözü üzerine Diyarbakır'a geliş programını öne alan ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, kendi kullandığı üstü açık Rolls Royce aracıyla şehir turu attı. Yeni yapılan binaları gezen Ağaoğlu, bu binalardan birinde 260 bin lira değerinde bir daire satın aldı.

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, bugün sabah AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten ve Oya Eronat ile birlikte özel uçakla Diyarbakır'a geldi. İstanbul'dan getirttiği 06 AGA 09 plakalı üstü açık otomobiline binen Ağaoğlu ve AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, sabah kahvaltısını merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Hasanpaşa Hanı'nda yaptı.

##tgvideo## nbsp;

Kahvaltı yapan Ağaoğlu ve beraberindekileri, Hasanpaşa Hanı içerisinde hediyelik eşya satan bir çocuk durdurdu. 'Hoşgeldin Ali abi' diye seslenen çocuk, Ağaoğlu'na puşi hediye etmek istedi. Puşiyi alan Ağaoğlu, çocuğun istememesine rağmen 200 lira verdi. Ağaoğlu, daha sonra yanına gelen küçük çocuklara nbsp;50'şer lira harçlık dağıttı. Ağaoğlu, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten sonra Ağaoğlu ve milletvekilleri, valilik toplantı salonunda gazetecilere açıklama yaptı. nbsp;İlk olarak konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Türkiye ve Diyarbakır gündeminin yoğun olduğu bir günde Ali Ağaoğlu'nun Diyarbakır'a gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Daha sonra konuşan Ali Ağaoğlu ise, Diyarbakır'a geliş nedenini açıklayarak, "Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi bey beni davet etmiş, ancak işlerimin yoğunluğu ve zamanımın olmaması nedeniyle gelememiştim. Ancak Diyarbakır'a gelmek için bir program hazırlamıştım. nbsp;TSO başkanı, benim ondan, özel uçak ve zırhlı uçak istediğimi beyan etmişti. Telefonla konuştuğumda, bana medyada reytingim yüksek olduğu için beni kullandığını söyledi" dedi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

nbsp;Bu nedenle Diyarbakır'a geliş programını erkene aldığını aktaran Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vekillerimizin katkılarıyla bugün burada çeşitli incelemelerde bulunacağım. Bingöl'de 3 HES inşaatı devam ediyor. Şırnak'ta da bir HES için hazırlıklarımız son aşamaya geldi. Türkiye yatırım yapılabilir sayılı ülkeler arasında yer alıyor. İstanbul neyse Diyarbakır odur. Ülkemizin her tarafına yatırım yapılabilir. Doğuya yatırım konusunda eksiğimiz var. İstihdam konusunda sıkıntılar var. Burada neler yapılabileceğini gezip göreceğiz. Kısmet olursa yatırım yapacağım. Tanıdığım ekonomik durumu çok iyi Diyarbakırlı iş adamlarımız var. Ben onlardan rica ediyorum. Teşvik Yasası buraya büyük imkan sağlıyor. Bunu değerlendirip, bölge insanına ve istihdama katkı sunmalıyız. İnşaat, enerji ve turizm alanında faaliyet gösteriyoruz. Burada konaklama alanında büyük yatırıma ihtiyaç var. İnşallah burada yatırım yapıp hem Diyarbakır'a, hem ülkemize katkı sunma düşüncemiz var. Eğitim gönüllüsü bir insanım. Bağlar ilçesindeki 9 okulun onarımını üstlenerek, ilk yatırımımızı yapacağız. Diyarbakır yatırım potansiyeli olan bir ilimiz" nbsp; nbsp;
nbsp; Yapılan konuşmalardan sonra Ali Ağaoğlu, Vali Toprak, Milletvekilleri İçten ve Eronat ile Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun'a İstanbul yazılı büyük bir kitap hediye etti. Vali Mustafa Toprak da Ağaoğlu'na gümüş bir fincan takımı hediye etti. Daha sonra valilikten ayrılan Ağaoğlu, DTSO'yu ziyaret etti. DTSO Başkan yardımcısının, Diyarbakır'da yapılması planlanan özel üniversitenin bir binasının onarılması gerektiğini belirterek, Ağaoğlu'dan bu binanın tadilatı için yardım istedi. Ağaoğlu da eğitim için gerekli tüm adımların atılacağını ifade etti. DTSO'dan ayrılan Ağaoğlu, Çevre yolunu kullanarak, Elazığ-Urfa bağlantı yolu ile 75. yol güzergahını üstü açık arabasıyla gezdikten sonra Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl da Ağaoğlu ve beraberindekilerle bir süre görüştü. Daha sonra Akyıl, Ağaoğlu'na ipek puşi hediye ederek boynuna astı. Ticaret Borsası'ndan ayrılan Ağaoğlu, 75 Yol üzerindeki binalardan birine girerek örnek daireyi gezdi. 260 bin lira değerindeki bir daireyi beğenen Ağaoğlu, parayı önümüzdeki günlerde havale edeceğini belirterek müteahhit ile anlaşma sağladı. Ağaoğlu, beraberindekiler gezilerinin ardından Erdebil Köşkü'ne giderek öğle yemeği yedi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...