Cezayir'de ikinci fiyasko: 18 ölü

/ Kaynak: AA
Cezayir'de ikinci fiyasko: 18 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Cezayir ordusu, İlizi şehrinin Ayn Emnas bölgesindeki doğalgaz tesisinde silahlı grupların elinde bulunan rehineleri kurtarmak için yeniden operasyon düzenledi. Operasyonda, 7'si rehine 18 kişi hayatını kaybetti. Önceki operasyonda ise 49 kişi ölmüştü.

Cezayir ordusunun İlizi kentindeki bir doğalgaz tesisinde 4 gündür silahlı grupların elinde bulunan rehineleri kurtarmak amacıyla düzenlediği operasyonda, 7'si rehine 18 kişi hayatını kaybetti. Militanlar, nbsp;İngiliz, Norveç, Amerikan ve Çin asıllı rehineleri infaz etme tehdidinde bulunmuştu. Rehineleri alıkoyan ''Kanla İmza Atanlar Tugayı'' nın lideri Cezayir asıllı Muhtar Bin Muhtar, Fransa'nın Mali'ye yönelik askeri müdahalesini durdurmasını talep ediyor. Bu arada Cezayir ordusunun operasyonundan önce tesiste rehin tutulan 3 Türk kendi imkanlarıyla kaçmayı başardı. Yapılan açıklamada, 32 terörist öldürüldü, çoğu Batılı 23 rehine ise hayatını kaybetti. Operasyonlarda 685 Cezayirli işçi ve 107 yabancı rehine kurtarıldı. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...