Erdoğan'a yarım asırlık ağaçtan elma

/ Kaynak: İHA
Erdoğan'a yarım asırlık ağaçtan elma

Politika Haberleri  / İHA

AK Parti'nin Kızılcahamam'da gerçekleşen kampı sonrası Ankara'ya dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her yıl olduğu gibi bu yıl da Şahande ve Celal Demirbağ çiftinin evini ziyaret etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın gerçekleştirildiği Asya Termal Otel'den ayrıldıktan sonra, otelin yakınında bulunan Kıl Çadır Restoran önünde durarak, kampın ilk gününde ziyaret ettiği mekanın sahibi Kenan Coşkun ile bir süre sohbet etti. Erdoğan daha sonra ise Ankara'ya doğru yola çıkarken bu defa da yol kenarında bekleyen Kızılcahamamlı vatandaşlar tarafından yolu kesildi. Bir süre de burada vatandaşlarla konuşan Erdoğan daha sonra Ankara'ya doğru yol aldı.

TORUNU İÇİN İŞ İSTEDİ

Başbakan Erdoğan, Kazan ilçesini geçtikten sonra ise her yıl ziyaret ettiği Şahande ve Celal Demirbağ çiftinin evine süpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da bulunduğu ziyarette Erdoğan yaklaşık yarım saat Demirbağ çiftinin evine konuk oldu.

Başbakan Erdoğan'ın Demirbağ çiftinin evinde bulunduğu sırada ise isminin Durdane Derin olduğu öğrenilen 73 yaşındaki bir kadın Erdoğan ile görüşmek istediğini belirterek, Demirbağ çiftinin evinin önüne geldi. Başbakan Erdoğan'ın korumalarının da yakından ilgilendiği Durdane Derin, Kızılcahamam'dan dönerken Başbakan Erdoğan'ı gördüklerini ve geçen yıl üniversiteden mezun olan torunu için iş istediğini belirtti. Aslen Kırıkkale'li olduğunu belirten 73 yaşındaki Derin daha sonra Başbakan Erdoğan'ın evden çıkmasını bekledi.
Başbakan Erdoğan'ın ziyaret sonrası yakından ilgilendiği Durdane Derin, Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde Halk Bilimi okuyan torunu için iş istedi.

ERDOĞAN'A, ELMA, ARMUT VE AYVA HEDİYE EDİLDİ

Başbakan Erdoğan, Şahande ve Celal Demirbağ çiftinin evine yaptığı süpriz ziyaret sonrası ise yaşlı çiftle vedalaşarak buradan ayrıldı. Şahande Durdane bahçesinde yetiştirdiği elma, armut ve ayvalardan Başbakan Erdoğan'a hediye etti.

Ziyaretle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran, Şahande Demirbağ, "Gelip halimizi hatırımızı soruyor ya, Allah da onu memnun etsin" derken eşi Celal Demirbağ ise, "Memnuniyetimiz sonsuz, Allah razı olsun, bizi memnun etti. Biz memnun olduk, Allah da onu memnun etsin" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın oradan geçeceğinden umutlu oldukları için AK Parti'nin iktidardaki 10. yılı vesilesiyle bir pasta yaptırdıklarını ifade eden Demirbağ çifti, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a pasta ve çay ikram ettiklerini söyledi. Pastanın üzerine de "Nice 10 yıllara... Şahande Demirbağ - Celal Demirbağ" yazdıklarını ifade eden yaşlı çift, "Buradan geçer diye umuyorduk, o da geçti Allah'a şükür. Gelmezse kendimiz yeriz, gelirse onun önüne koyarız dedik" şeklinde konuştu.

Şahande Demirbağ ayrıca, elmaların 50 senelik bir ağacın meyveleri olduklarını belirterek, elmaları yetiştirirken ne su ne de ilaç verdiklerini söyledi. Şahande Demirbağ, elmaları komşularının ve kuzuların dahi yediğini belirterek, "Allah ona göre elmayı veriyor. Kıpkırmızı elmalar" diye konuşutu.

Celal Demirbağ ise, gazetecilerin, "Gündeme ilişkin bir şeyler konuştunuz mu?" sorusuna, "Biz politikacı değiliz, biz misafirperveriz. O da bizi sayar gelir, sağ olsun. Politikacı gibi ötekini kötülemek bizim haddimiz değil. Biz gelen misafire hürmettarız" diyerek hal hatır sorduklarını ifade etti.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...