Balık sezonuna sancılı başlangıç

Balık sezonuna sancılı başlangıç

GÜNDEM Haberleri

Balıkçılar, bu yıl uygulamaya konulan "24 metrenin altında avlanmaya izin verilmemesi" kuralını protesto ederek denize açılmadı. Ava çıkanlar ise az balıkla döndü.

Su ürünlerinde av yasağının sona ermesinin ardından "balık" sezonu sancılı başladı. Marmara ve Karadeniz bölgesindeki balıkçılar, bu yıl ilk defa uygulamaya konulan "24 metrenin altında avlanmaya izin verilmemesi" kuralını protesto ederek denize açılmadı. 24 metre barajı, önceki yıllarda 18 metrede bulunuyordu. Fatih'teki Kumkapı Su Ürünleri Hali'nde yer alan Marmara Su Ürünleri ve İstanbul Bölgesi Su Ürünleri kooperatiflerine bağlı tekneler; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliği" ile getirdiği uygulamayı protesto etmek için 3 gün denize çıkmama kararı aldı. nbsp;

##tgvideo##

Önceki yıllarda sezonun ilk saatlerinde denize açılan ve tutulan ilk balıkları ile dönen tekneler, Kumkapı Su Ürünleri Hali'nin balıkçı barınağında demirli kaldı. nbsp;Tekne sahipleri, "Derinlik yasağı ile ilgili yapılan düzenleme, bilimsel olarak yapılmamıştır. Eylül ayında yumurtlama evresini tamamlayan balıklar, İstanbul ve Çanakkale Boğazı'ndan geçerler. Bize '24 metreden sığ suda av yapılmayacak' deniyor. Ama bu balıklar zaten 10-18 metreden geçiyor. Derinliklerle ilgili yasak değişmeli" şeklinde konuştu. Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Zonguldak, Ordu, Samsun ve Trabzonlu balıkçılar da yasağı protesto ederek denize açılmadı. İlk gün denize açılan bazı balıkçılar ise kasaları boş döndü. Bakanlık yetkilileri ve yerel yöneticiler ise yeni uygulamayla birlikte, "denizlerin, trollerin ve gırgırların istismarından mümkün olduğu kadar korunacağını, küçük balıkların yaşama imkânı bulacağını" savundu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...