Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karikatürist gözüyle AB yolundaki Türkiye

/ Kaynak: OZEL
Karikatürist gözüyle AB yolundaki Türkiye

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / OZEL

Geçmişi elli yılı aşan Türkiye-AB ilişkilerinin bir türlü mutlu sona eremeyen yolculuğu "Karikatürlerle Türkiye-AB İlişkileri Projesi" sergisi ile sanatseverlerle buluşuyor

##tgvideo##

Tarih Vakfı ile Cartooning for Peace, geçmişi elli yılı aşan Türkiye-AB ilişkilerinin bir türlü mutlu sona eremeyen yolculuğunu "Karikatürlerle Türkiye-AB İlişkileri" sergisi ile sanatseverlerle buluşturuyor. Galatasaray'daki Cezayir Lokantası'nda düzenlenecek sergi nbsp;


19 Eylül-1 Ekim 2012 tarihleri arasında gezilebilecek.

Türkiye için Avrupa Birliği süreci başladığı günden bu yana zorluklarla ve engellerle dolu bir yol olmuştur. Tarih Vakfı'nın bu süreçten yola çıkıp Kasım 2011'den bu yana Cartooning for Peace ile işbirliği içinde yürüttüğü ve Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği'nin ortaklaşa finanse ettiği "Karikatürlerle Türkiye-AB İlişkileri Projesi" izleyicilerin bu kritik sürece başka bir gözle bakmasını sağlıyor.

Uzun, ince bir yolda Türkiye'nin AB yolculuğu

19 Eylül Çarşamba günü başlayacak olan serginin temelinde Türkiye-AB ilişkilerinde farklı ulusçuluklardan kaynaklanan nbsp; samimiyet eksikliğinin ortaya konulmasının bu konudaki dirençlerin kırılmasında yararlı ve etkili olacağı düşüncesi yatıyor. Sergide yalnız Türkiye'den değil, başka ülkelerden karikatürcülerin de konuyla ilgili çalışmaları yer alıyor.
Serginin gerçekleştirilmesi için 2006 yılında ünlü Fransız karikatürcü Plantu'nun önderliğinde kurulan ve pek çok ülkeden çizeri bir araya getiren Cartooning for Peace ile işbirliğine gidildi.
Türkiye'den sergiye katılan karikatürcüler arasında Ali Ulvi, Altan Erbulak, Bülent Düzgit, Ferruh Doğan, İsmail Gülgeç, Nehar Tüblek, Oğuz Aral ve Turhan Selçuk gibi artık aramızda olmayan karikatürcüler yanında Bedri Koraman, Emre Ulaş, Ercan Akyol, Haslet Soyöz, Latif Demirci, Musa Kart, Tan Oral, Osman Turhan gibi çizerler de yer alıyor. Cartooning for Peace'den ise Plantu, Aurel, Ali Dilem, Patrick Chappatte, Michel Kichka, Nicolas Vadot, No-rio, Mikhail Zlatkovsky, Giorgio Forattini, Damien Glez gibi dünyaca tanınmış çizerler işlerini sergiliyorlar. Türkiye'den Piyale Madra, Cumhuriyet gazetesi çizeri Semih Poroy, Şalom gazetesi çizeri İzel Rozental ile Hayati Arabacıoğlu ve Firuz Kutal da sergide yapıtları bulunan Cartooning for Peace üyeleri arasında.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Cezayir Lokantası'nda kaçırılmayacak fırsat

Gelecekteki Avrupa Birliği haritasının dışında kalmak istemeyen Türkiye'nin dünden bugüne yaşadığı süreci sanatçıların gözünden okumak isteyenler için sergi kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Tarih Vakfı, bütün sanatseverleri 19 Eylül-1 Ekim 2012 tarihleri arasında Cezayir Lokantası'na davet ediyor.







KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...