Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'nin yeni enerji kaynağı; kaya gazı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Türkiye'nin yeni enerji kaynağı; kaya gazı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Dünya enerjisinde yeni umut olarak bilinen kaya gazı çıkarılması için Türkiye yeni bir eylem planını uygulamaya koydu. İlk aşamada 6 kuyu açılıyor

nbsp;
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bildiğiniz gibi bizim Shell ile yaptığımız anlaşmanın, o paketin içerisinde, 6 tane kuyuluk Shell gazlarıyla alakalı kaya gazları ile alakalı bir bölüm vardı. Geçtiğimiz hafta içerisinde Diyarbakır'da Sarı Buğday 1 kuyusunu bu çalışmayı TPAO ile beraber Shell başlatmış bulunuyor" dedi.
##tgvideo##
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Shell Ceo'su Peter Voser'i makamında kabul etti. Yıldız, kabul sonrası gazetecilerin soruları cevapladı. Yıldız, bir soru üzerine, "Bildiğiniz gibi bizim Shell ile yaptığımız anlaşmanın o paketin içerisinde 6 tane kuyuluk Shell gazlarıyla alakalı kaya gazları ile alakalı bir bölüm vardı. Geçtiğimiz hafta içerisinde Diyarbakır'da biz Sarı Buğday 1 kuyusunu bu çalışmayı TPAO ile beraber Shell başlatmış bulunuyor. Yani Dünya'daki teknolojik gelişmelerin bütün uygulamalarını ham petrol ve doğalgaz aramalarında biz Türkiye'de görmek istiyoruz. Shell de bunun öncülerindendir ve bütün teknolojiyle beraber gelmektedir. Kaya gazı malumlarınız Dünya'da çok önceden uygulanan bir teknoloji değil yeni bir teknolojidir. O teknolojiyi de Türkiye'ye getirmiş oldular ve bu çalışma geçen hafta başladı" diye konuştu.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...