Türkiye fiberde ilk 3'e girdi

- Güncelleme:
Türkiye fiberde ilk 3'e girdi

Ekonomi Haberleri

Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Avrupa'da 1 milyonun üzerinde hane erişimine sahip ülkeler içinde Türkiye'nin ilk 3 ülke arasında yerini aldığını, abone sayısında ise sektör liderlerini geçtiğini söyledi

Teknolojiyi kullanma alışkanlığında büyük hız kazanan Türkiye, Avrupa sıralamasında da ilk üçe girdi. Brüksel'deki Avrupa Rekabetçi Telekomünikasyon Derneği (ECTA) Düzenleyiciler Konferansı'na katılan Turkcell Superonline'ın Genel Müdürü Murat Erkan, Avrupa'da 1 milyonun üzerinde hane erişimine sahip ülkeler arasında Türkiye'nin, Ukrayna ve Hollanda ile birlikte en hızlı büyüyen 3 ülke arasında yer aldığını söyledi. Fiber internet konusunda Türkiye'nin dünyada en hızlı büyüme gösteren ülkelerden biri olduğunu kaydeden Erkan, "Avrupa FTTH Konseyi'nin son raporuna göre Türkiye, penetrasyon açısından Güney Kore, Hong Kong ve Japonya'nın başı çektiği dünya sıralamasında Fransa, İspanya, Kanada, İtalya gibi gelişmiş ülkelerin üzerinde yer alıyor. 200 binin üstünde abonesi olan ülkeler arasında son 3 yıldır İspanya ile birlikte en yüksek büyüme gösteren ülke olarak Türkiye karşımıza çıkıyor" dedi.

Avrupa genelinde durumun daha da iyi olduğunu vurgulayan Erkan, "Avrupa'da yeni abone sayısı bakımından ilk 5 sıralamasında Türkiye; Fransa ve Hollanda'yı geride bırakarak, Ukrayna ve Rusya'nın ardından üçüncü sırada yer alıyor" diye konuştu. Erkan, raporda Avrupa'da bu yılın ilk yarısı itibariyle toplam 260 civarında fiber projesi bulunduğunu, Turkcell Superonline'ın tüm bu projeler arasında 1 milyonun üstünde hane erişimine sahip 11 proje arasında yer aldığını da söyledi. Murat Erkan, 4 yılda 1.6 milyar TL yatırım yaparak 75 ile ulaştıklarını, yeni eklenen Trabzon ve Kayseri ile birlikte 1 milyon 200 binden fazla haneye fiber internet hizmeti verebildiklerini, yıl sonuna kadar bu rakamı 1 milyon 300 bine taşımayı hedeflediklerini söyledi. Yılın ilk 9 ayında gelirde yüzde 54 büyüme yakaladıklarını, yılı 400 milyon liralık yatırımla kapatmayı planladıklarını da söyleyen Murat Erkan, "Çok yakında Türkiye'de sabit telefonda ilk kez HD ses servisini başlatıyoruz" dedi. Sesin iletildiği frekansta daha çok ses dalgasının sığdırılabilmesi anlamına gelen HD Ses ile kullanıcılar telefon görüşmelerinde karşı tarafın sesini daha "gerçeğe yakın" duyabiliyor. nbsp;

gt; gt; gt; nbsp;BENİM EVİME nbsp;YENİ GELDİ
Brüksel'deki Avrupa Rekabetçi Telekomünikasyon Derneği (ECTA) Düzenleyiciler Konferansı'nda konuşan Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat?Erkan (sağda), Türkiye'de fiber interneti 12 ile taşıdı ancak kendisi 1.000 Mb internete yeni kavuşabildi. Erkan'ın Kızıltoprak'taki evine 10 gün önce fiber internet bağlandı. "Bu yıl belediyelerle önemli işbirliklerine imza attık. 20 bin haneye ulaştık. Hedefimiz 100 bin hane" diyen Murat Erkan, Brüksel'deki konferansta "İş Modelleri ve Gelecek Fırsatları" konulu bir bildiri sundu.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...