Teknosa, Euronics'le AB'nin kapısını açtı

/ Kaynak: OZEL
- Güncelleme:
Teknosa, Euronics'le AB'nin kapısını açtı

Ekonomi Haberleri  / OZEL

Teknosa, Avrupa'nın satın alma ve işbirliği grubu Euronics GEIE ile uluslararası stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.


Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Dinçer, "Türkiye ekonomisi ve özellikle perakende sektörü Avrupa'nın parlayan yıldızı haline gelmiş durumda. Teknosa da bu rüzgarı arkasına alarak Avrupa'nın en büyük satın alma grubu Euronics'le güçlerini birleştirdi. Bir başka deyişle Teknosa Avrupa kulübüne dahil edildi" diye konuştu. Haluk Dinçer, anlaşma ile Türk tüketicilerinin yeni ürünlere dünya ile aynı anda ve ucuza ulaşacağını belirterek, "Onlar da bizimle Orta Doğu pazarının kapısını açacak" diye konuştu.

*****
nbsp;


Dinçer, Türkiye'nin küresel krizden minimum düzeyde etkilendiğini ve iyi bir büyüme ivmesi yakaladığını belirterek, "Genç ve dinamik nüfusu ve büyüme vaat eden perakende sektörüyle Türkiye borç krizi sarmalında zor günler geçiren Avrupa ekonomilerine kıyasla tam bir bahar havası yaşıyor. Bu yılın ilk altı ayında perakande sektöründe yakalanan büyüme rakamları da bu tabloyu destekler nitelikte" yorumunu yaptı. Sektörün yılın geri kalanında iyi bir performans göstereceğine olan inancını dile getiren Dinçer, "Bu anlaşmanın ardından Teknosa Euronics'in geniş satış ağı, ürün hizmet çeşitliliğini ve uygun fiyat politikalarını Türk tüketicisiyle buluşturacak" dedi.

Euronics Avrupa'nın kapısını açtı
Teknosa Genel Müdürü Nane de, şirketlerinin sloganının "herkes için teknoloji" olduğunu hatırlatarak, "Bugün Avrpa'nın en büyük elektronik satın alma grubu olan Euronics ile uluslararası bir anlaşma imzalıyoruz. Gelecek dönemde bu anlaşma Teknosa'yı sektörde farklılaştıracak ve liderliğini perçinleyecek" değerlendirmesini yaptı. Şirketlerinin yakaladığı çift haneli büyüme rakamlarının yurt içinde ve dışında birçok firmanın iştahını kabarttığını söyleyen Nane, "Euronics Teknosa için, Teknosa da Euronics için önemli bir fırsat. Euronics bize Avrupa'nın kapısını açarken, biz de Euronics'e gelişmekte olan ve hızlı büyüyen bir ekonominin kapısını açıyoruz" şeklinde konuştu. Euronics'i, "16,2 milyar Avro'luk ciroya ulaşan bir dev" olarak niteleyen Nane, "Bu devle ortaklık içine girerek, bu büyük satın alma gücünü arkamıza alarak Türkiye'deki pazar liderliğimizi sürdürmeye çalışıyoruz" dedi. Şirket olarak global bir marka ortaya çıkarmak hedeflerinin de olduğunu belirten Nane, "Orta vadede, Türkiye'deki konsolidasyon sonrası pazar payımızı yükselttikten sonra yurt dışı imkanlarını inceliyoruz. Euronics de bize bu açıdan farklı ufuklar açabilecek güce sahip" bilgisini verdi.

Türkiye'den Ortadoğu'ya girecek
Euronics Yönetim Kurulu Başkanı Hans Carpels de, Euronics'i 1990 yılında 5 ülkede kurarak işe başladıklarını hatırlatarak, bugün Avrupa'da 11 binden fazla satış noktaları olduğunu, 26 üyeleriyle 32 ülkede faaliyet gösterdiklerini, 50 binde fazla çalışanları olduğunu söyledi. Carpels, 16,2 milyar Avro olan cirolarının da Teknosa'yla ortaklığın ardından 17 milyar Avro'ya çıkacağını vurguladı. Son dönemde İsveç, Polonya ve Tunus'a girdiklerini ancak, en önemli adımlarının Türkiye'ye genişlemek olduğunu belirten Carpels, "Türk pazarını uzun zamandır izliyor, analiz ediyorduk. Bir pazara girdiğimizde, bunu güçlü bir yerel stratejik ortakla yapmak isteriz. Sektördeki Japon, Koreli, Alman, Amerikalı üretici dostlarımızla konuştuğumuzda Türkiye'de tek bir isim ortaya çıktı. Teknosa" yorumunda bulundu. Türkiye'nin genç, dinamik nüfusuyla ve gelişen ekonomisiyle kendileri için değerli olduğunu belirten Carpels, "Teknosa'yla Türkiye'de güçlü bir ortak bulduğumuz gibi, Orta Doğu'nun kapılarını açmış oluyoruz. Biz Avrupa'daki en genç satın alma grubuyuz ama en büyüğü haline geldik. Bu bir tesadüf değil" dedi.


Ekonomi
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...