Avrupa'daki krize seyirci kalmayız

- Güncelleme:
Avrupa'daki krize seyirci kalmayız

Ekonomi Haberleri

İhracat rakamlarına dair görüşünü açıklayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa'daki talep daralmasının ciddi boyutlara ulaştığını söyledi.

nbsp;İhracat rakamlarına dair görüşünü açıklayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa'daki talep daralmasının ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. Son 3 yıldır pazar çeşitliliğine ağırlık vererek Avrupa'daki durgunluğun etkisinin azaltılmaya çalışıldığını belirten Çağlayan, "Fakat son 2 aydır bu durgunluk ciddi boyutlara ulaştı. Fakat buna seyirci kalamayız. Yeni pazarlara yelken açarak orta vadeli program hedefine ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu. Avrupa'daki sıkıntılar karşısında ihracatın, Amerika, Ortadoğu, Rusya ve Asya ülkelerine yöneleceğini, yeni pazar arayışlarının da daha çok Afrika'ya yöneleceğini kaydeden Bakan Çağlayan, bakanlık olarak ihracatçılara yeni pazar bulma ve pazarlarını korumada her türlü desteği vereceklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...