36 sene kaçtı, cikletten yakalandı

36 sene kaçtı, cikletten yakalandı

DÜNYA Haberleri

ABD'de işlediği cinayetten sonra 36 sene adaletten kaçmayı başaran adam, çiğnediği bir ciklet yüzünden yakayı ele verdi.

Gary Raub (63), cikletten yola çıkılarak yapılan DNA testi sonucu Seattle'da tutuklandı.
1976'da yaşlı bir kadını vahşi bir şekilde öldüren Raub, DNA örneği almak için dedektiflerin düzmece ciklet araştırmasında ciklet çiğnemesiyle yakalandı. nbsp;
70 yaşındaki Blanche Kimball, 36 sene önce Maine'deki evinde ölü bulunmuştu. Vücudunda derin kesikler ve bıçak darbeleri olduğu görülen kadının acı çektirilerek, vahşice öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Ceset üzerinde yapılan otopside kadının göğsünde 23, karnında 2 bıçak yarası, kafasında 16, elinde de 3 kesik olduğu belirlenmişti. nbsp;
Raub, 2 kere cinayet şüphesiyle polis tarafından sorgulanmış ama yeterli delil olmadığı için serbest bırakılmıştı. Çözülemeyerek onlarca yıldır raflarda kalan dava nihayet açıklığa kavuştu. Saldırganın mutfakta bulunan kan izleri bu sene DNA testine tabi tutuldu. Polis, düzmece bir ciklet araştırması bahanesiyle Raub'a ciklet çiğnettirdi ve tükürüklerinden alınan DNA örneklerini inceledi. Örnekler kandaki DNA ile uyuşunca Raub tutuklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...