Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karma askerlik sistemi yolda

- Güncelleme:
Karma askerlik sistemi yolda

GÜNDEM Haberleri

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu, profesyonel ve zorunlu askerliğin bir arada olduğu 'karma askerlik sistemi' öngördüklerini açıkladı. Kıvrıkoğlu, mevcut komando tugaylarına ait birliklerin tamamının da uzmanlaşmış personelden oluştuğunu dile getirdi.

nbsp;Savunma ve Havacılık dergisine konuşan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 2020 vizyonunu anlattı. Kıvrıkoğlu, profesyonel ile zorunlu askerliğin bir arada olduğu karma bir askerlik sistemi öngördüklerini söyledi. Son üç yıldır yapılan alımlarla uzman erbaş kadrolarının tamamlandığını belirten Org. Kıvrıkoğlu, "2010 yılı Ağustos ayı itibarıyla mevcut komando tugaylarına ait komando kollarının tamamı uzmanlaşmış personelden oluşacak hâle getirilmiştir" dedi. Zırhlı araçları da uzman erbaşların kullanacağını anlatan Kıvrıkoğlu, sözleşmeli er istihdamına yönelik çalışmaların sürdüğünü anlattı. Siber saldırılara karşı da tedir alınacak. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...