Apple, iPhone5 için özür diledi

Apple, iPhone5 için özür diledi

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple CEO'su Tim Cook, geçen hafta piyasaya çıkan iPhone 5'deki harita uygulamasında ortaya çıkan sorunlar nedeniyle kamuoyundan özür diledi.

Apple CEO'su Tim Cook, Apple'ın interneti sitesinden yayınlanan açık mektupta, "Apple'da her zaman en iyi ürünleri üretmek için çabalıyoruz. Ancak, geçen hafta piyasaya çıkan 'Maps'(harita) uygulamasında bunu başaramadık. Müşterilerimize yaşattığımız hayal kırıklığı nedeniyle çok üzgünüz" diye yazdı.

Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 6, daha önceki versiyonlarda kullanılan Google harita uygulaması yerine şirketin kendi yarattığı bir harita uygulamasını içeriyor. Ancak, yeni uygulamada aranan şehirlerin bulunamaması, aranan mağazaların nehrin içinde gözükmesi, kentlerin yanlış yerde gösterilmesi gibi sorunlar bulunuyor.

Uygulamanın Türkiye haritasında da hatalar bulunuyor. Örneğin bazı şehirler Yunanca isimleri ile görülüyor. İzmir yerine Smyrna, Gaziantep yerine Aintab ismi kullanılmış. Turistik belde Olimpos aratıldığı zaman sonuç bulunamıyor. Başkent Ankara'da ise TBMM aratıldığında yeri yanlış gösteriliyor. 'Türkiye Büyük Millet Meclisi' yazılarak aratıldığı zaman ise sonuç bulunamıyor. nbsp;(Hürriyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...