Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tac Mahal'in altından kopyası

Tac Mahal'in altından kopyası

YAŞAM Haberleri

Tac Mahal'in altın, gümüş ve elmastan minyatür bir kopyası yapılıyor. 420 kilo kıymetli metal kullanılacak eser bittiğinde 18 milyon dolara satılacak.

Hindistan'da Tac Mahal'in tamamen kıymetli metallerden minyatür bir kopyası yapılıyor. Kopya eserde 20 kilo altın, 400 kilo gümüş ve 8 elmas kullanılacak. Sene sonuna kadar tamamlanması planlanan mücevher mahiyetindeki eserin 18 milyon dolara satılması planlanıyor.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

35 kişilik uzman bir ekip bir senedir eser üzerinde çalışıyor. Tac Mahal'in kopyasında, orijinalindeki gibi 20 kubbe ve 32 kapı olacak. Tüm kubbe ve kapılar altından yapıldı. Tac Mahal'deki ayet-i kerimeler de aynen minyatür esere işlendi. Ayetlerin doğru olarak yazıldığı din adamları tarafından doğrulandı.
Kıymetli metallerden minyatür Tac Mahal yapılması projesinin arkasında Star Gems isimli kuyumculuk firmasının sahibi Seyyid Hanif var. Hanif, Tac Mahal'i ilk gördüğünde güzelliğine çarpıldığını, onun mücevher olarak imalinin kendisinde 22 senelik bir tutku olduğunu söyledi.
105 santim boy, 170 santim ene sahip Tac, 2012 isimli eserin sene sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...