Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

510 yıllık hayal gerçek oluyor

510 yıllık hayal gerçek oluyor

Politika Haberleri

Başbakan Erdoğan, Haliç'e 16. yüzyılda İtalya'da yaşayan mimar ve sanatçı Leonardo D Vinci'nin çizdiği köprünün yapılacağını açıkladı. Erdoğan, "Şu anda hazırlıklar sürüyor. Köprü tamamlandığında Haliç'in bir tarafından diğerine yaya olarak geçmek mümkün olacak" dedi. Başbakan'ın yapılacağını müjdelediği köprüden ilk olarak bilim ve sanat alanında bir dahi olarak kabul edilen ünlü İtalyan ressam Leonardo Da Vinci 1502 yılında Sultan 2. Beyazıd'a yazdığı mektupta bahsedilmişti. Köprü o dönem İstanbul'da yapılamamıştı ancak günümüzde Norveç ve Güney Kutbunda projeden esinlenerek yapılmış 2 köprü bulunuyor. Bu arada, muhalefet partilerini yerel yönetimler konusunda eleştiren Erdoğan, "Muhalefete 'Büyükşehir nedir' diye sorun inanın anlatamazlar. Bunların idaresinde olan partilerin büyük şehirlerinde başarı göremezsiniz. İdeolojinin deli gömleği bir kenara konsa bunlar aslında bir dönemden fazla belediyecilik de yapamaz" diye konuştu..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Boğaz'dan Haliç'e Deniz Suyu Aktarımı" projesinin açılışını gerçekleştirdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı açılışta konuşan Başbakan Erdoğan, Haliç çevresinin güzelleşmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerinin altını çizerek, "Kasımpaşa'da Hasköy istikametine doğru gelirken orada bir tünel kazılıyor. Artık oradaki trafiği rahatlatacağız. Çift gidiş çift geliş iki tünel. Tersaneler bu noktada artık modern bir projenin uygulandığı yer olacak. Hasbahçe artık çok daha farklı bir işleve girecek. Bunları AK Parti iktidarı İstanbul'a kazandırdı. Bu tünel bittiğinde artık benim vatandaşım buradan aracı ile duble yoldan gidecek. Bu azmin işaretidir. Şimdi kuzey deniz saha komutanlığı restore ediliyor. Çevresi güzelleştiriliyor. Haliç'i çok daha farklı göreceğiz; bunun gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

##tgvideo## nbsp;

Haliç'te şu an 48 çeşit balık görüldüğünü söyleyen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: nbsp;"Sirkülasyon arttıkça süreç çok daha farklı hale gelecek. Bununla birlikte mevcut adacıklar tarih oldu. Bir tane tapulu ada var şuracıkta. İnşallah o adayı da belediye başkanımıza sordum. Orada Leonardo Da Vinci köprüsü projesi var. Şu anda hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Köprü tamamlandığında Haliç'in bir tarafından diğerine yaya olarak geçmek mümkün olacak."
nbsp; nbsp;
"RAMİ KIŞLASI TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK" nbsp;
İstanbul'u bir dünya markasına dönüştürmek için çabalarını süreceğini ifade eden Erdoğan, "Rami Kışlası'nın da Türkiye'nin en büyük kültür merkezine dönüştürüleceğini müjdeledi. Başbakan, "En önemli hedefimiz bu. Orada en büyük kütüphaneyi de kuracağız. Orada çeşitli sanatçılar yetiştirilecek. Böyle bir imkanı rami kışlasında inşallah gerçekleştireceğiz" diye konuştu. nbsp;

"MUHALEFET İDARESİNDEKİ BÜYÜKŞEHİRLERDE BAŞARI GÖREMEZSİNİZ" nbsp;
Konuşmasında mevcut uygulanana belediye sistemine de değinen Erdoğan, şunları söyledi: nbsp;"İstanbul büyük bir şehir. Maalesef öyle bir muhalefet ile karşı karşıyayız ki Büyükşehir nedir diye sorun inanın anlatamazlar. Çünkü bunların dünyasında büyük şehir tanımı diye bir şey yok. Bir mesele yaşanarak olur. Yaşanmadan olmaz. Onun için de bunların idaresinde olan partilerin büyük şehirlerinde başarı göremezsiniz. İdeolojinin deli gömleği bir kenara konsa bunlar aslında bir dönemden fazla belediyecilik de yapamazlar. Biz diyoruz ki Büyükşehir belediyesi ile mülki sınırları belediyenin tasarruf alanı içine alalım ve bir imar bütünlüğü sağlayalım. Yani merkezde farklı bir imar, kenarda farklı bir imar anlayışı ile şehirleri güzelleştiremeyiz. Efendim il özel idareleri var. Şu anda bu il özel idareleri başbakana bağlı değil mi. Biz niye o zaman Büyükşehir belediyelerine kurmak istiyoruz. Daha önce İstanbul'un kenarındaki köylere doğru dürüst hizmet gidemez iken Büyükşehir sınırlarına girince buralar hizmet görmeye başladı. Bunu Türkiye'nin geneline yayalım ve 16 şehrin tamamında yapalım. Şimdi 13 il daha 750 bin nüfusun üzerine çıktığı için Büyükşehir olma hakkını kazandı. Dolayısıyla 29 Büyükşehir'de mülki sınırları Büyükşehir yapalım. Muhalefet 'siz federal bir yapıya geçmek istiyorsunuz diyorlar' Bizim derdimiz bu ülkeyi daha güzel hale getirmek. İmar planı diyorsun. Bu planları bir belde belediyesi yapabilir mi. Kaç mimar var elinde. Yapamadığı için orada başarıyı bulmak mümkün değil. Oralarda yapılanmalara baktığınız zaman şehrin güzelliğini ortadan kaldırıyor. Fakat Büyükşehir elemanları ve gücüyle farklı imkanlara sahip. Bunun başarılması lazım diyoruz. Çünkü büyük düşünmeye mecburuz. 'Büyükşehir belediye olduğu andan itibaren yüzlerce kilometre ötedeki köye hizmet nasıl gidecek diyorlar' Sayın Kılıçdaroğlu, sayın bahçeli siz bu işlerle haşır neşir olmadınız. Damdan düştünüz. Oralarda ilçe belediyesi var. İlçe belediyesine düşen görevler var. Bu yeni yasayla o köyle o belediyenin mahallesi konumuna gelecek. O belediye kendi görevlerini mahallesinde yapacak. Siz kendinize güvenemiyorsanız 'biz yapamıyoruz' deyin biz yaparız Bugüne kadar hizmetin gitmediği yerlere biz o hizmeti götürürüz. Bu Büyükşehir anlayışı ile artık İl Genel Meclisi kalmayacak. Büyükşehir Belediye Meclisi Olacak. İl Genel Meclisi'nin bütün işlevlerini üstlenecek. Valiliklere farklı işlevler getiriyoruz". nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...