İstanbul'da "Takip" sinemalarda

İstanbul'da "Takip" sinemalarda

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Bu hafta 7 yeni film vizyona girdi. En dikkat çeken yapım çekimleri İstanbul'da yapılan "5'inci Element", "Nikita" ve "Lion" gibi filmlerin ünlü yönetmeni Luc Besson'ın senaristliğini üstlendiği Olivier Megaton'ın yönettiği Taken 2...

Bu hafta biri 3 boyutlu animasyon olmak üzere 7 yeni film, vizyona girdi. nbsp;Haftanın animasyon filmi "Sammy'nin Maceraları 2" küçük izleyicilerle buluşacak. Haftanın yerli yapım belgeseli "Cennetteki Çöplük", Trabzonlular'ın çöp depolama alanına karşı verdikleri mücadeleyi anlatıyor. İşte vizyona giren filmler...

Murat Başaran/Seyir Defteri için tıklayın...

##tgvideo##

TAKEN

Yönetmen: Olivier Megaton nbsp; nbsp; nbsp;
Oyuncular: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen, Rade Sherbedgi

Emekli CIA ajanı Bryan Mills ve karısı, Mills'in kendi kıznı kurtarmak için öldürdüğü katilin babası tarafından İstanbul'da rehin alınırlar. Bryan ailesini kurtarmak için İstanbul'da yüksek aksiyonlu bir kovalamacaya girer ve ajanlık günlerinden kalma tüm gizli yeteneğini kullanır.

İzleyicinin Bryan Mills olarak tanıyıp sevdiği Neeson, CIA'den emekli olmasının ardından tekrar aynı testlerden geçmek durumunda kalacak, fazla korumacı bir baba olarak karşımıza çıkıyor. Taken'da Bryan'ın kızının Paris'te kaçırılmasıyla gösterdiği cesaret her ebeveynin anlayacağı cinstendi.

"Kim olduğunu bilmiyorum. Ne istediğini de. Fidye peşindeysen bil ki hiç param yok. Ama sahip olduğum ve kimsede göremeyeceğin güçlerim var; uzun kariyerim boyunca edindiğim yeteneklerim. nbsp; Senin gibi insanların kabusu olmamı sağlayan hünerlerim var. Kızımı şimdi serbest bırakırsan, herşey burada sona erer. Seni takip etmem, peşine düşmem. Ama bırakmazsan, seni ararım, bulurum ve seni öldürürüm."

Bryan'ın kızını kaçıran adama yönelik bu nbsp; uyarısı ve kızını kurtarmak üzere verdiği söz, dünya genelinde izleyicinin oldukça ilgisini görmüş ve serinin ilk filmini son yılların en başarılı aksiyon gerilimlerinden biri haline getirmişti. nbsp; "Bryan'ın içine düştüğü durum, hepimizin empati kurabileceği bir durum." diyor Neeson. "Çocuğunuz tehdit edilirse, bu yanlışı düzeltmek için elinizden ne gelirse yaparsınız."

AŞK YENİDEN

Yönetmen: David Frankel
Oyuncular: Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Steve Carell

Kay (Meryl Streep) ve Arnold (Tommy Lee Jones) sadık ve özverili bir çifttir. Ama onca yıllık evliliğin ardından Kay evlilik hayatını biraz canlandırmayı ve kocasıyla yeni bir bağ kurmayı istemektedir. Great Hope Springs isimli küçük bir kasabada faaliyet gösteren, meşhur bir çift terapistinin (Steve Carell) adını duyunca, şüpheci ve bildiğinden şaşmayan kocasını, bir hafta evlilik terapisi almak üzere uçağa bindirmek için ikna etmeye kalkışır.

Cennetteki Çöplük

Yazan ve Yöneten: Fatih Akın

Çamburnu'nun karşı karşıya olduğu çevre felaketini öğrenir öğrenmez, bu sorunla kendi yöntemiyle mücadele etmeye karar veren Fatih Akın'ın konuyla ilgili 5 yıl boyunca çektiği belgesel "Cennetteki Çöplük" vizyonda.

10 yıl önce Karadeniz'in köylerinden biri olan Çamburnu'nda bir çöp depolama alanı kurulmasına karar verilir ve kısa bir süre sonra belirlenen bölgeye belediye başkanı ve köylülerin tüm protestolarına rağmen çöplük kurulum standartları göz ardı edilerek bir çöp imha makinesi kurulur. Fatih Akın büyükbabasının köyü olan Çamburnu'na gider ve yaşanan bu çevre felaketini öğrendiğinde yapmayı en iyi bildiği şekilde harekete geçmeye karar verir. nbsp; Beş yıl boyunca köylünün de yardımıyla, bölgede ülkenin güçlü kurumlarıyla yaşanılan savaşı belgeler. nbsp; Eskiden cennet olan bu köyün, gün be gün kaçınılmaz bir çevre felaketine nasıl maruz kaldığını kaydeder.

Gölgede Dans

Yönetmen: James Marsh
Oyuncular: Clive Owen, Andrea Riseborough, Gillian Anderson, Aidan Gillen, Domhnall Gleeson, Brid Brennan, David Wilmot

Yaslı bir eş, bir anne, bir terörist... Kuzey İrlanda'nın bağımsızlığına kendini adayan bir dava kadını... Eski bir IRA (İrlanda Cumhuriyet Ordusu) üyesi olan Colette McVeigh Londra'da metroya bomba yerleştirme suçlamasıyla tutuklanır ve onu sorgulayan MI5 (Military Intelligence Section 5) subayı Mac, ona iki seçenek sunar: Ya susacak ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılacak ya da kendi ailesine karşı casusluk yapacaktır. Ailesini korumaya çalışan Colette ve Colette'i korumaya çalışan Mac için yollar giderek daralmaktadır.

GÜNEŞ YANIĞI 2

Yönetmen: Nikita Mikhalkov
Oyuncular: Nikita Mikhalkov, Oleg Menshikov, Nadezhda Mikhalkova, Sergey Makovetsky

Mikhalkov'un üçlemesinin tam on altı yıldır beklenen ikinci bölümü, Oscar'lı Güneş Yanığı'nın bittiği noktanın beş yıl sonrasından devam ediyor. Mikhalkov'un canlandırdığı kahramanımız Albay Kotov ilk filmin sonunda idama mahkûm edilmesine rağmen canını kurtarmış, İkinci Dünya Savaşı'nda cephede savaşmaktadır. Karısı Maroussia öldüğüne inanmakta, kızı Nadia ise ondan nefret etmektedir. En kötüsü de, ezeli düşmanı hain Mitya suikastten kurtulmuştur ve Stalin'in emirleri uyarınca Kotov'un peşine düşmüştür. Bugüne kadar çekilmiş en pahalı Rus filmi olan Güneş Yanığı 2, Cannes'daki dünya prömiyerinden önce ilk kez Kremlin Sarayı'nda izleyici karşısına çıktı.

Sammy'nin Maceraları 2

Yönetmen: Ben Stassen
Seslendirenler: Ozan Güven, Engin Alkan, Erkan Taşdöğen, Altuğ Yücel, Nilgün Karababa

Birbirinin en yakın dostu olan iki deniz kaplumbağası Sammy ve Ray mercan adasında kumun ve denizin tadını çıkarmakta ve daha yumurtadan yeni çıkan kaplumbağa yavruları Ricky ve Ella'yı denize götürmektedir. Aniden, yanlarına yasak bölgede avlanmaktan hiç çekinmeyen bir avcı yanaşır ve tuttuğu gibi, ikisini, Dubai'de turistlere gösterilecekleri özel bir akvaryuma götürür. Bu akvaryumdaki kilit kişi Koca D adındaki denizatıdır. Koca D, yeni gelenleri de kaçış planına dahil eder. Ancak, bizimkiler, yeni arkadaş oldukları minik gözlü Şişko balık, kibirli ıstakoz Lulu ve büyük bir penguen ailesiyle kendi kaçış planlarını yaparlar. Tam o anda, küçük Ricky ve Ella belirir; onları kurtarmaya gelmişlerdir. Çeşit çeşit heyecan verici macera ve kaçış denemesinden sonra, kahramanlarımız Sammy'nin ilk ve tek aşkı olan Kabuk'la buluşmak üzere, güney denizlerine doğru yol alırlar.

HAFTANIN TEK KOMEDİ FİLMİ nbsp;
nbsp; nbsp;
Steven Soderbergh'in yönettiği "Striptiz Kulübü", haftanın komedi yapımı. nbsp;Channing Tatum, Alex Pettyfer ile Matthew McConaughey'in başrollerini paylaştığı film, erkek striptizci olarak çalışanların dünyasında yaşadıklarını irdeliyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...