PYD'den Kürtlere kurşun...

/ Kaynak: OZEL
PYD'den Kürtlere kurşun...

DÜNYA Haberleri  / OZEL

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, Beşşar Esad aleyhine gösteri yapan Kürtlere ateş açtı. PYD'lilerin dün akşam 21 sıralarında Amude'de gerçekleşen yürüyüşe rastgele kurşun yağdırması sonucu aralarında Suriye Kürt Ulusal Meclisi'nden (ENSK) Kemal Ali'nin de olduğu bazı isimler yaralandı.

Esad askerleri katliama devam ederken rejim karşıtı gösteriler Suriye'de yayılmaya devam ediyor. Ancak Kürtlerin yoğun yaşadığı kentlerdeki Esad aleyhtarı eylemler PYD ve Esad askerlerinin müdahalesi ile sonuçlanıyor. Önceki akşam Amude'de yaşayan Kürtler ellerinde pankartlarla sokaklara döküldü. Esed'in gitmesini ve katliamları protesto eden Kürtler bir anda silah sesleri ile sağa sola kaçışmaya başladı. Kentin hakimiyetini elinde bulunduran PYD'liler, Esad aleyhtarı yürüyüşe izin vermek istemeyince rastgele halkın üzerine kurşun yağdırdı.

BASKIN ANINI BÖYLE ÇEKTİLER
##tgvideo##


HASTANEYE DE SALDIRDILAR

Amatör kameralar tarafından da kayıt altına alınan saldırı, sosyal paylaşım sitelerinde de yayınlandı. Ellerinde yeni Suriye bayrağı ile yoğun ateş arasında kaçışan kalabalık arasında nbsp;Suriye Kürt Ulusal Meclisi'nden (ENSK) Kemal Ali'nin de olduğu bazı isimler yaralandı. Yaralılar apar topar yakın hastanelere kaldırılırken, hastane önünde biriken vatandaşlara da PYD'liler ateş açmaya devam etti. Hastane'ye de kurşunların isabet ettiği belirtilirken kadın ve çocukların da bulunduğu hastanedeki saldırıda kadınların çığlıklar attığı görüntülerden duyuldu. Ayrıca vatandaşların üzerine ateş açan PYD'lilerin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan lehine slogan attıkları da kaydedildi.
nbsp;

DÜNYA
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...