Terör kampları da tezkerenin hedefi

Terör kampları da tezkerenin hedefi

GÜNDEM Haberleri

PKK, 18 Eylül'de manşetten duyurduğumuz 'paralı ordusu'nu kabul etti. Örgüt, Esad'ın desteğiyle ülkenin kuzeyinde tugay kurduğunu itiraf etti. Tezkere, yaklaşık 5 bin teröristin bulunduğu bu kamplarla mücadeleyi de öngörüyor.


Tek tip elbise giyen, elleri silahlı ve yüzleri maskeli yaklaşık 5 bin teröristin içinde kadınlar da yer alıyor.

PKK, 18 Eylül'de manşetten duyurduğumuz 'paralı ordusu'nun varlığını kabul etti. Örgüt, kendisine yakın haber ajansı aracılığıyla silahlı militanların yetiştirildiği kampın görüntülerini de yayımladı. Tek tip elbise giyen, elleri silahlı ve yüzleri maskeli militan fotoğraflarının yer aldığı haberde; "Batı Kürdistan'ın askeri gücü olarak kendisini örgütleyen Halk Savunma Birlikleri (YPG), kurulduğu Temmuz 2012'den bu yana ikinci tugayını oluşturdu. YPG'nın ikinci tugayı Batı Kürdistan'ın en büyük kenti Kamışlı'da ilan edildi" şeklindeki ifadelere yer verildi. Bu silahlı yapısını bir gözdağı olarak yansıtmaya çalışan PKK ve BDP, Suriye'den Türkiye'ye yönelen şiddeti önlemeye yönelik tezkereye de karşı çıkmıştı. Meclis'te dün 320 kişinin oyuyla geçen tezkere, Suriye'deki bu tehlikeli katillerle mücadeleyi de kapsıyor. Terör kampları da tezkerenin hedefi PKK'nın paralı ordusu, gazetemizin 18 Eylül 2012 tarihli nüshasında gündeme getirilmişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...