Küresel ısınmadan 100 milyon kişi ölecek

Küresel ısınmadan 100 milyon kişi ölecek

TEKNOLOJİ Haberleri

20 ülkeden bilim adamları tarafından yayımlanan raporda küresel ısınma konusunda şok edici uyarılarda bulunuldu.

20 ülkeden bilim adamları tarafından yayımlanan raporda küresel ısınma konusunda şok edici uyarılarda bulunuldu. Raporda, iklim değişikliği meselesinin üstesinden gelinememesi halinde 2030'da dünyada 100 milyondan fazla kişinin öleceği uyarısı yapıldı.
Sera gazı salımı dolayısıyla dünyada ortalama sıcaklık artarken, bunun buzulların erimesi, deniz seviyesinin yükselmesi, kuraklık gibi dünya üzerindeki etkilerinin insanları ve hayatı tehdit ettiği bildirildi. DARA isimli sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan araştırmada, karbon yoğunluklu ekonomiler ve iklim değişikliği sonucu meydana gelen açlık ve hastalıklarla hava kirliliği neticesinde her sene 5 milyon kişinin öldüğü, fosil yakıt kullanımına devam edilmesi halinde bunun 2030'da senede 6 milyona çıkacağı kaydedildi. Ölümlerin yüzde 90'ının gelişmekte olan ülkelerde meydana geleceği ifade edildi.
2010 ila 2030 arasında iklim değişikliğinin 184 ülkede insanlar ve ekonomiler üzerindeki etkilerinin araştırıldığı raporda, "İklim-karbon krizinin şimdiyle gelecek 10 yılın sonunda 100 milyon cana mal olacağı tahmin edilyor" denildi. Raporda, dünya ekonomisinin de iklim değişikliğinin etkileri sebebiyle yüzde 1,6 küçüldüğü, 2030'da bunun iki kat artmasının beklendiği dile getirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...