Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kol nakli yapılan Cihan hayalini gerçekleştirdi

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Kol nakli yapılan Cihan hayalini gerçekleştirdi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye'nin ilk çift kol nakli olarak Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde ameliyat edilen Cihan Topal, 2'inci yıl dönümünde pasta kesti, bahçesinden toplamış olduğu incirleri gazeteci ve operasyonu gerçekleştiren doktorlarına ikram etti.

nbsp;Türkiye'nin ilk çift kol nakli olarak Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde ameliyat edilen Cihan Topal, 2'inci yıl dönümünde pasta kesti, bahçesinden toplamış olduğu incirleri gazeteci ve operasyonu gerçekleştiren doktorlarına ikram etti.
##tgvideo##

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde çift kol nakli operasyonu geçiren Cihan Topal, 2'nci yıl dönümünü pasta keserek kutladı. Doğum günü olarak ameliyat tarihini belirleyen Topal'ın yanında Akdeniz Üniversitesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Ünal, Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan, Organ Nakli Merkezi Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, ameliyatta bulunanlar ile tedavisini yardım eden doktorlar hazır bulundu.
B Blok 2'nci katta gerçekleşen pasta kesiminde ilk olarak Başhekim Ünal konuştu. Topal'ın mutlu bir şekilde hayatına devam ettiğini belirten Ünal, "Organları bağışlayanları unutmadık. Cihan Topal bizim çocuğumuz gibi. Devamlı görüşüyoruz. Bizden ayrılamaz" dedi.
İki yıl önceki operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Özkan, "Akdeniz Üniversitesi'ndeki tüm birimlere teşekkür ediyorum. Fizik tedavi bu ameliyatlarda çok önemli. Çok da iyi gidiyor. Kollarda iyileşme 5 yıl boyunca devam edecek. O zamanlarda mevzuatı dahi olmayan bir ameliyatı gerçekleştirdik. Bize destek verenlere çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.
Organ Nakli Merkezi Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ise beklendiği gibi kollarda fonksiyon bakımından bir sorun yaşanmadığını ve iyileşmenin her geçen gün devam ettiğini söyledi.
Verici aileyi ve üniversiteyi ailesi olarak gördüğünü belirten Cihan Topal da, "En büyük hayalim ve amacım olan, çocuğumu okula götürmeyi gerçekleştirdim. Çok mutluyum. 5 yaşındaki kızımın ellerinden tutup anaokuluna götürüp getirebiliyorum. Size de kendi ellerimle incir topladım. Nakil olacak herkesin Allah yardımcısı olsun. Eskiden yolda yürürken çocuklar bana bakıp korkuyorlardı, şimdi çok farklı" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Topal, üzerinde iki mum bulunan pastayı kesti. İlk dilimi ise gazetecilere yedirdi. Ardından Topal, bahçesinden topladığı incirleri önce Prof.Dr. Ömer Özkan'a daha sonra ise operasyonda ya da tedavisinde bulunan doktorlara yedirdi.

-OLAY-
Muğla'nın Milas İlçesi'nde motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Fatih Demirel'in iki kolu, 26 Eylül 2010'da, Akdeniz Üniversitesi'nde, Aydın'da 2008 yılında iki kolunu dirsek altından mısır silaj makinesine kaptıran 28 yaşındaki Cihan Topal'a nakledilmişti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...