İslam âlemine tepkiler dinmek bilmiyor

/ Kaynak: OZEL
İslam âlemine tepkiler dinmek bilmiyor

DÜNYA Haberleri  / OZEL

Amerika'da Peygamber efendimize karalamaya yönelik çekilen film İslam alemini ayağa kaldırdı. Çok sayıda ülkede çıkan olaylarda ölü ve yaralı sayısı artıyor. Hedef'de ABD ve İngiltere temsizlikleri var

Libya'da Amerikan büyükelçisinin öldürülmesinin ardından nbsp; Afrika, Ortadoğu ve Güneydoğu Asya'da nbsp; dün Amerikan, İngiltere ve Almanya nbsp; aleyhtarı gösteriler giderek büyüdü. Bir çok ülkede Bu üç ülkenin büyükelçilikleri hedef alınd ı

Tunus'un başkenti Tunus'ta ABD Büyükelçiliği önünde hakaret filmi protesto edildi. nbsp; Yüzlerce gösterici nbsp; elçiliğin duvarına aşarak nbsp; elçiliği nbsp; ateşe verdi.En büyük tepkilerden birisi de Sudan'da oldu.. Filmi protesto eden bir grubun ülkenin başkenti Hartum'da bulunan Almanya ve İngiltere Büyükelçiliği'ne girerek elçilikleri ateşe verdiler.. Sayıları 5 binin üzerinde bulunan göstericiler, büyükelçiliklere taşlarla saldırdı. Bu arada elç iliklerin kapılarının kırıldığı ve bazı göstericilerin içeri girdikleri gözlendi.üyükelçiliklerin ateşe verildiği ve binalarda küçük çaplı yangınların başladığı kaydediliyor.Göstericilerin Almanya Büyükelçiliği'ne girerek Almanya amblemini indirdiği ve yerine kelime-i tevhid yazılı bayrak diktikleri belirtildi.Sudan polisi, büyükelçiliklerin nbsp; önünde eylem yapan kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Bangladeş'te, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme tepki göstermek için 10 bin kişi bir araya geldi. Göstericiler, Beyt-ül Mükerrem camisinde kılınan Cuma namazından sonra başkent Dakka'da, ABD ve İsrail bayraklarını yaktı. Polis, ABD Büyükelçiliği'ne yaklaşmaya çalışan topluluğu engellendi.
Pakistan'ın Lahor kentinde Cemaat-i Dava'nın organize ettiği gösterilerde binlerce kişi hakaret filmini protesto etti. Karaçi kentinde ise Cemaat-i İslami grubunun organizasyonunda büyük bir eylem düzenlendi. Eylemlerde ABD ve İsrail karşıtı sloganlar atıldı.

Endonezya'nın başkenti Jakarta'da da bir grup filmle ilgili protesto düzenledi. ABD Büyükelçiliği'nin önünde toplanan kadın-erkek nbsp; her yaştan protestocular katıldı .

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus'ta hakaret filmini protesto eden göstericiler, Amerikan 'Kentucky Fried Chicken' fast-food restoran? atşee verdi. Göstericiler, ABD ile birlikte bugün Lübnan'a gelen Papa aleyhine de sloganlar attı. Göstericilerle polis arasında çıkan çatışmalarda bir kişi öldü, Yemen'de nbsp; protestolar dün de devam etti. Bu arada 50 deniz piyadesi Yemen'deki büyükelçiliği korumak için bu ülkeye gönderildi..

SUDAN: 3 KİŞİ ÖLDÜ

Tepkilerin durmak bilmediği Sudan'da ise bugün çıkan olaylarda 3 kişi can verdi

DÜNYA
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...