MOSSAD bu kadınlara güveniyor

/ Kaynak: OZEL
MOSSAD bu kadınlara güveniyor

DÜNYA Haberleri  / OZEL

İsrail istihbarat örgütü MOSSAD, bilgi toplamak için kullandığı kadınlar güzelliği ile dikkat çekiyor


Genelde casus denince insanların aklına James Bond filmlerindeki kaslı, çevik insanlar gelir ama İsrail'in ürkütücü istihbarat teşkilatı Mossad casus profiline bambaşka bir boyut kattı. Mossad, casus olarak baştan çıkarıcı genç kadınlar kullanıyor.
Son derece sıkı bir eğitimden geçen bu ajanlar, "Vatan görevi için her yol mübahtır" zihniyetindeler. Yalnız, bu kadın casusların bir kırmızı çizgileri var: Düşmanla asla yatmamak.

Mossad, İsrail'in nükleer silahlarını ilk kez dünyaya duyuran nükleer teknisyen Mordehay Vanunu'yu 1986'da bir kadın ajan ile tuzağa düşürmüş ve İsrail'e getirmişti.

Bu casuslar şimdiye kadar bilinmezken 5 kadın casusun İsrail dergisi Lady Globes'a açıklamalarda bulunmasıyla gerçek gün yüzüne çıktı. Bunlardan kendisini Yael olarak tanıtan kadı n ajan, kadınların erkeklere göre avantajlı olduklarını, yabancıların kadınlara daha çok güvendiklerini söyledi. Yael, "Bir erkeğin yasak bir bölgeye girmesine izin verilmesi zayıf bir ihtimaldir. Ama gülümseyen bir kadın bunu kolayca başarabilir" dedi.

Efrat isimli ajan da "Biz dişiliğimizi kullanıyoruz. Çünkü düşmana karşı her yol mübahtır" diye konuştu. Düşmanla asla yatmadıklarını belirten Efrat, "Biz flört ederiz ama asla görev için cinsel ilişkiye girmeyiz" dedi.
Ama kadın ajanlar yaptıkları içten çok da memnun değiller. Ella isimli evli ajan, kocas ı ve 3 küçük çocuğu evde uyurken kendisinin "gözyaşları içinde ve boğazına bir şeyler düğümlenerek" göreve çıktığını ifade etti.
Mossad başkanı Tamir Pardo da dergiye yaptığı açıklamada, kurumdaki ajanların yarısının kadın olduğunu, "cinsi latif"in bazen erkek ajanlara göre avantajlı olduğunu dile getirdi.
DÜNYA
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...