Afyon'da 100 bin bomba paniği

/ Kaynak: İHA
Afyon'da 100 bin bomba paniği

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki patlamanın ardından sahaya 100 binin üzerinde el bombasının saçılmış olabileceğini söyledi.


##tgvideo##

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki patlamanın ardından sahaya 100 binin üzerinde el bombasının saçılmış olabileceğini söyledi. Sözkonusu kışlanın taşınmasının söz konusu olduğunu da bildiren Balkanlıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuyla ilgili çalışmaların başlatılması için genel müdürlüklerine talimat verdiğini, bir yandan da askeri yetkililer ile görüştüğünü belirtti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in ziyaretinin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu, Orgeneral Özel'in, Afyonkarahisar halkına verilen rahatsızlıktan dolayı özür dilediğini iletti. Balkanlıoğlu, Özel'in olayla ilgili basında çıkan spekülatif haberlere de üzüldüğünü söyledi.

Bölgeye saçılan mühimmatlarla da ilgili konuşan Balkanlıoğlu, "Askeri birlikler patlama sahasında temizlik çalışmalarına başladı. Dışarıya 100 binin üzerinde el bombası saçıldığı söyleniyor. Bu da resmi rakam değil. Hasar gören evler de var. Hasar tespitleri de bir taraftan sürüyor. Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın Veysel Eroğlu'nu arayarak başbakanlık müsteşarımıza talimat verdiğini, hasar gören evlerin mağduriyetlerinin derhal giderilmesi için çalışmaların başlatılması talimatını verdiğini iletti. Valiliğimize şimdilik 500 bin TL gönderildi hasarların tamiri için. Eğer daha fazla gidecek olursa yeniden talep edilecek"

KIŞLANIN TAŞINMASI SÖZ KONUSU
Kışlanın taşınmasının söz konusu olduğunu bildiren Vali Balkanlıoğlu, "Veysel Eroğlu bakanımız ormanlara ve milli park alanlarına baktığı için bölge müdürlerine genel müdürlere yer tespiti için talimat verdi, askeri makamlarla da görüşerek kışlanın daha uygun bir yere taşınması için çalışma başlatıldı. Yerleşim yerlerinden uzak, mühimmat depolarının, silah depolarının taşınması söz konusu olabilecek. Bunlar değerlendiriliyor. Kışlanın taşınması ile ilgili çalışmalar devam ediyor."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...