Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD istesin nokta operasyon olur!

ABD istesin nokta operasyon olur!

GÜNDEM Haberleri

Dr. N. Ali Özcan, Kandil'e "Bin Ladin tarzı operasyon" teklifi için "ABD'nin 7500 insansız hava aracı var. Çoğu silahlı. ABD isterse bunları seferber eder" dedi.

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Genel Yayın Yönetmeniz Nuh Albayrak'ın, "ABD'den istihbarat desteği alabiliyor musunuz?" sorusuna "Sınırlı ölçüde" cevabını vermişti. Bu açıklamalar, önceki gün Türk medyasının Ankara temsilcileri ile bir araya gelen ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'a soruldu. ABD'li elçi, "Türk hükümeti ile PKK ve Kandil konusunda tüm istihbaratı paylaşıyoruz. Bin Ladin'in yakalanmasında uyguladığımız Taktik Teknik Prosedürleri paylaşmayı teklif ettik" dedi. Başbakan Erdoğan'ın, "Birisi evdeydi, öbürü mağarada" sözleriyle yorumladığı "Bin Ladin usulü operasyon"u terör ve strateji uzmanları şöyle değerlendirdi:TERÖR UZMANI DR. NİHAT ALİ ÖZCAN ABD'nin 7500 İHA'sı var PKK ile mücadelenin teknik ve taktiğin ötesinde politik bir mesele olduğunu söyleyen terör uzmanı Dr. Nihat Ali Özcan, "10 yıl Irak'ta oturmuş bir ABD Türkiye'ye yardım etmemiş, bugün gelin size taktik öğreteyim, diyor. Ben bu açıklamayı ciddiye almıyorum. Terörle mücadele zekâ yarışıdır. Devlet nasıl öğreniyorsa terör örgütleri de öğreniyor. Öcalan'ın yakalanması o günkü şartlarda gerekliydi, ABD yardımcı oldu. Bugün de öyle bir gereklilik oluşursa yardım edebilir. Çünkü ABD'nin 7500 insansız hava aracı (İHA) var ve bunların büyük çoğunluğu silahlı. ABD isterse bunları seferber eder ve önemli bir mesafe alınır. Bu tamamen konjonktür meselesi..." dedi.EMEKLİ TÜMG. ARMAĞAN KULOĞLU İstihbarat sıkıntılıOrg. Necdet Özel'in "Takip ediyoruz ama çok iyi korunuyorlar" dediğini hatırlatan ORSAM Başdanışmanı ve emekli Tümg. Armağan Kuloğlu, "Demek ki zaten takip ediliyorlar. Ama Türkiye'nin operasyon düzeneği iyi, istihbaratta sıkıntıları var. Önemli olan terör üslerinin tespit edilip Türkiye'ye bildirilmesi, nokta operasyonları yapılması. Eğer bunlara izin verirlerse yardım etmiş olurlar" diye konuştu.SİYASET UZMANI MEHMET YEĞİN Operasyon beklemiyorum ABD ve Türkiye'nin ortak operasyon yapabileceğini söyleyen USAK Güvenlik ve ABD Siyaset Uzmanı Mehmet Yeğin, "Ancak kısa vadede böyle bir şeyin olmasını beklemem. İki ülke ilişkilerinin seyri çok önemli. Öcalan'ın teslim edilmesinde PKK'nın elimine edilmesi hedefi yoktu. Burada da Karayılan'ın elimine edilmesinin ne gibi etkisi olacak? Bu sorunun cevabı önemli... İstihbarat alındıktan sonra Kandil'e bir operasyon birliği göndermenin zor olmayacağını düşünüyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...