İş beğenmeyenlerin Yeşil Kartı elinden alınacak

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
İş beğenmeyenlerin Yeşil Kartı elinden alınacak

Ekonomi Haberleri  / AA

Uygulama ile iş sahibi olan 15 bin yeşil kartlının artık devlete prim öder hale geldiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iş beğenmeyenlerin ise kartlarının iptal edildiğini söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının başlattığı uygulama ile çalışabilecek durumdaki yeşil kartlılara iş teklifinde bulunacak. Teklifi kabul etmeyenlerin yeşil kartı iptal edilecek. Şanlıurfa Yerel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Platformu'nca yapılan "12. Planlama ve Koordinasyon" toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamuoyunda "Yeşil Kart"lı olarak ifade edilen, primleri kamu tarafından yatırılan kişilerle ilgili çalışmalarının olduğunu söyledi. Çelik, "İl bazında yeşil kartlı olup çalışabilecek, meslek sahibi olabilecek insanlara biz iş teklifinde bulunuyoruz. Hani 'işsiz işçi bulamıyoruz' diyorsunuz ya biz bunlara çok seri olarak bir işi teklif edebiliriz. İl bazında bunu müdürlüklere çağırabilirsiniz ve bu teklifleri hızlı bir şekilde yaparsınız. Eğer kendilerine tebliğ edilen, önlerine konan işlere gitmezlerse yeşil kartı iptal ediyoruz. Bu uygulamaya geçmiş bulunuyoruz ve şu anda 15 bin kişi yeşil kartlı iken şimdi çalışıyor. Yeşil karttan çıktı işi var, gücü var, maaşı var ve o kapsamdan prim ödeyen, prim yatıran kapsamına geçmiş bulunuyor. Yine yeşil kartlılardan 12 bin 700 kişi şu anda mesleki eğitim kurslarında kendilerine iş garantili kurslarda yetiştirilip işe yetiştirme konusunda kursiyer olarak çalıştırılıyorlar. Yani şu 5-6 aylık çalışma içerisinde yaklaşık 30 bin yeşil kartlı çalışıyor noktasına taşınması konusunda bir gayretimiz var" dedi. Konuşmasında, Türkiye sanayisinin genel yapısından da bahseden Bakan Çelik, 1 milyon 504 bin işletmenin 1 milyon 440 bininin 30'un altında işçi çalıştırdığını dile getirdi. İller ve bölgeler arasında rekabet olduğu gibi ülkeler arasında da rekabetin olduğunu ifade eden Çelik, mutlak suretle kamunun bu rekabeti güçlendirici bir yapıda olması gerektiğini, bunun da teşviklerle gerçekleştirildiğini aktardı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...