Erciş'te köklü çözüm kentsel dönüşümle olur

Erciş'te köklü çözüm kentsel dönüşümle olur

GÜNDEM Haberleri

Başkan Zülfikar Arapoğlu, "Artık Erciş'i topyekûn dönüştürmek istiyoruz. Şu anda Erciş Kentsel Dönüşüm Projemiz hükümet tarafından kabul edilmiş durumda. Bu olmazsa olmazımızdır. Eğer bunu yapabilirsek Erciş çağ atlamış olacak" dedi.

ÖZEL HABERAdem DEMİR Depremin ilk gününde Erciş'te gördüğüm manzara dehşet vericiydi. Çocukluğumun geçtiği sokaklar harap olmuş, alış veriş yaptığım bakkallar yerle bir olmuştu. Enkazları dolaşırken yakınlarımın dostlarımın yıkıntılar arasında çıkacağı endişesini iliklerimden hissetmiştim. Bir yıl önce "Yeşil Erciş" hüzünlü Erciş'e dönmüştü. Bölge halkı "Erciş'in eski günlerine dönmesi için 10 yıl lazım" gibi yorumlar yapıyordu. Ancak bir yıl içinde ilçenin çehresi değiştirildi. Doğunun en büyük ilçesi ve yıllarca il olma kavgası veren Erciş yine eski yeşil haline döndü. Ama çok büyük farkla. Çünkü yeni Erciş çok modern. Üstelik Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, hedef büyüttüklerini söylüyor. Başkan Erciş Kentsel Dönüşüm projesini bü yük bir heyecanla anlattı. Erciş'te köklü çözüm kentsel dönüşümle olurArapoğlu depremzede Süleyman Yağız'a misafir oldu. Arapoğlu, "TOKİ ile bir protokol imzaladık. Erciş'in tamamıyla yeniden inşa etmek istiyoruz. Kentsel dönüşüm için hükümetin büyük destek ve teşviki söz konusu. Eğer halkımızı ikna edersek devlet kısa sürede 750 milyon liralık bir dönüşüm projesini başlatacaktır. Gerçekten modern ve çok mükemmel bir kent yapılacak. Bu Erciş'imiz için çok önemli. İlçemiz için olmazsa olmazımız Kentsel dönüşümdür. Bunu gerçekleştirebilirsek Erciş çağ atlamış olacak. Erciş, Van'ın ve doğu bölgesindeki diğer illere bağlı ilçelerin en büyüğüdür. 80 bin nüfusu var. İlçeye bağlı köylerde ise 90 bin insanımız yaşıyor. Toplamda 170 bin insan bu ilçede yaşıyor. Yarınlara çok ciddi yatırımlar yapmak istiyoruz. Bu yeni kentte; otogar, belediye hizmet binaları, lüks iş yerleri alış veriş merkezleri ve daireler yer alacak" diye konuştu. Belediye başkanı Zülfikar Arapoğlu, depremzedeler için yapılan konutlar hakkında ise, "devlet, kaloriferli, güneş enerji sistemli ve göl manzaralı evleri kısa sürede inşa edip hak sahiplerine teslim etti. Halkımız bundan çok memnun" dedi. Devletin Ercişli depremzedeler için fazladan konut yaptırdığını belirten Arapoğlu, şunları söyledi: "4 bin 300 ağır hasarlı binamız vardı. Devlet kiracıları da düşünerek Erciş merkezi için 4 bin 883 konut yaptı. Köylerde ise 3 bin 257 konut inşa edilmiş oldu" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...