Libya eski Başbakanı: Türkiye'yi model alıyoruz

Libya eski Başbakanı: Türkiye'yi model alıyoruz

GÜNDEM Haberleri

Kaddafi sonrası yaşanan değişimi anlatan eski Başbakan ve Milli Güçler İttifakı Başkanı Mahmud Cibril, "Devrim sırasında en büyük desteği Ankara'dan gördük. Ekonomik ve siyasî olarak üstün bir performans sergileyen Türkiye'yi kendimize örnek alıyoruz" dedi.

Libya'da Kaddafi devrinin sona ermesinin ardından başbakanlık görevini yürüten ve Milli Güçler İttifakı Başkanı Mahmud Cibril, "Türkiye'nin siyasi ve ekonomik bakımından İslam toplumlarına önder ülke olacak" dedi. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Mahmud Cibril, Libya'daki son gelişmeleri ve Türkiye'nin kat ettiği ilerlemeyi de değerlendirdi. Türkiye'nin son senelerde ortaya koyduğu gelişmelere dikkati çeken Cibril, Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılasında kayda değer artış gösterdiğini hatırlattı. Türkiye'nin artık bir cazibe merkezi haline geldiğinin altını çizen Cibril, "Ülkeniz, İslam toplumlarına hem ekonomik hem de siyasi alanda önder olacak" diye konuştu. Türkiye ile Libya ilişkilerinin diğer ülkelerle mukayese edilemeyecek kadar özel olduğunu belirten Cibril, devrim sırasında en büyük desteği gördüğü ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini söyledi.İstanbul Küresel forumu sırasında görüştüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Libya'nın geleceği ve Türkiye ile ilişkilerde önemli görüş alışverişi yaptıklarını belirten Cibril, ülkesindeki en büyük eksikliğin devlet kurullarını tesis edememek olduğunu söyledi. Bu sıkıntıların Kaddafi dönemine kadar gittiğini belirten Cibril, "O dönemlerde devlet sistemi tek bir kişiye bağlıydı, şimdi çökmüş bir devleti yeniden inşa ediyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...