Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

3. Ramses'in ölümündeki sır perdesi kalktı

3. Ramses'in ölümündeki sır perdesi kalktı

DÜNYA Haberleri

Bilim adamları, antik Mısır'ın firavunlarından III. Ramses'in ölümüne ilişkin binlerce yıllık gizemi çözdü.

"British Medical Journal" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, III. Ramses'in mumyasının CT taramasında firavunun boğazında ölümcül bir kesiğe rastlandı.
İtalya'daki Mumyalar ve Buz Adamlar Enstitüsü'nden paleopatolog Dr. Albert Zink, III. Ramses'in mumyası ile Krallar Vadisi yakınlarındaki bir mezarda bulunan ve III. Ramses'in oğlu Prens Pentavere'ye ait olduğu sanılan bir cesedi incelediklerini söyledi.
Kahire'deki Mısır Müzesi'nde saklanan cesetleri CT taraması ile incelediklerini ve DNA testi yaptıklarını ifade eden Zink, CT taramasının III. Ramses'in gırtlağının hemen altında 7 santimetre uzunluğunda derin bir kesik olduğunu gösterdiğini kaydetti. nbsp;


Ancak keskin bir bıçağın açabileceği bu kesiğin, kurbanın birkaç dakika içinde ölümüne yol açacağı belirtildi. nbsp;Dr. Zink, III. Ramses'in boğazındaki kesiğin içine yerleştirilmiş bir "Horus'un Gözü" tılsımı bulduklarını kaydetti. nbsp;
Horus'un Gözü, antik Mısır'da Güneş tanrısı Horus'un gözünden hiçbir şeyin kaçmayacağını, insanın iç alemindeki her niyet ile yeryüzü üzerindeki her şeyin tanrı tarafından bilindiğini simgeliyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...