Protestolar Yemen'e sıçradı

/ Kaynak: AA
Protestolar Yemen'e sıçradı

DÜNYA Haberleri  / AA

Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme tepki gösteren bir grup, Yemen'in Sana kentindeki ABD Büyükelçiliği'ne girmek isteyince güvenlik güçleri ateş açtı.

Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme tepki olarak Sana'da gerçekleştirilen gösteride, göstericilerin ABD Büyükelçiliği'ne gitmek istemesi ve Yemen güvenlik güçlerinin, göstericileri engellemeye çalışması sonucu arbede yaşandı.
Gösterilere müdahale eden güvenlik güçleri havaya ateş açarak tazyikli su ve gaz bombası kullandı. nbsp;
Olayların başladığı ilk dakikalarda büyükelçilik personelinin büyük bir bölümünün tahliye edildiği belirtilerek, ABD'nin Sana Büyükelçisi Gerald M. Feierstein'in Sheraton oteline getirildiği iddia edildi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Kahire'de tepkiler sürüyor

Öte yandan filme tepki göstermek için Kahire'deki ABD Büyükelçiliği önünde toplanan protestocuların polis engelini aşmak istemesi üzerine, polis gruba müdahale etti.
Göstericiler ile emniyet güçleri arasında çıkan çatışmada 13 polis memuru yaralandı, 9 gösterici gözaltına alındı. Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, eylemcilere tepkilerini barışçıl biçimde göstermeleri çağrısında bulunulurken, ülkedeki liderlerden olayları yatıştırmaları için devreye girmelerini istendi. nbsp;
Olaylar nedeniyle başkent sokakları trafiğe kapalı tutuluyor.

NATO Afganistan'daki uluslararası gücü uyardı
Afganistan'ın başkenti Kabil'de açıklama yapan Avustralyalı Tuğgeneral Roger Noble, NATO'nun filmle ilgili muhtemel protesto ve saldırılar için ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerini uyardığını söyledi.
"Yanlış zamanda ve yanlış yerde olma ihtimalini en aza indirmek için gayret ediyoruz" diyen Noble, koalisyonun Afgan halkına, onların dini ve kültürüne saygılı olduğunu ifade etti. Noble, halka yönelik açıklamasında, "Sizlerden anlayış bekliyoruz. Afganistan'a yardım etmek için evlerimizden çok uzakta, burada olduğumuzu hatırlamanızı istiyoruz" dedi.

Film bütün dinlere zarar veriyor
Lübnan Maruni Patriği Mar Beşara Butrus er-Rai düzenlediği basın toplantısında, bütün dinlere zarar veren bu filmin, biran evvel yayından kaldırılmasını istedi.
'Arap Baharı'nın gerçek bir bahara dönüşmesi için Müslümanların ve Hıristiyanların yakınlaşması gerektiğini belirten er-Rai, "Bu yakınlaşma tek başına doğudaki krizlerin çözümününe kefil olacaktır" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...