Erdoğan'ı Hitler'e benzeten komutana hapis

Erdoğan'ı Hitler'e benzeten komutana hapis

Politika Haberleri

Hava Harp Okulu Komutanlığı 4. sınıf öğrencilerine 3 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Hitlere benzeten görüntüler izleten Öğretmen Albay Oktay Zaif'e 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi.

Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı'nın, 2009 yılında "AK Parti'nin ambleminde 'gamalı haç' işareti bulunan, Başbakan Erdoğan ile Adolf Hitler'in konuşmalarının yer aldığı" görüntü izlettirdiği iddia edilen Öğretmen Albay Oktay Zaif hakkında, açtığı dava sonuçlandı. Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesi, Öğretmen Albay Oktay Zaif'e, "siyasi amaçla telkinde bulunmak" suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası verilmesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarma cezasına çarptırılması yönünde karar aldı. Ancak bu cezalar, sanığın yargılama sürecinde gösterdiği pişmanlık dolayısıyla ertelendi.

SAVUNMA KAÇAMAKLI
Öte yandan Mahkemenin gerekçeli kararında Albay Zaif'in, görüntünün içeriğini bilmediği ve Başbakan Erdoğan'ın sesini duyunca videoyu kapattığı yönündeki savunmasına işaret edilerek görüntülerin dört ayrı derslikte izletilmesinin "yanlışlık olarak açıklanamayacağı" kaydedildi.
Zaif'in görüntüleri bilerek ve isteyerek öğrencilere izlettiğinin anlaşıldığının ifade edildiği kararda Zaif'in savunması ise kaçamaklı olarak değerlendirildi. Söz konusu görüntülerin "Harp Tarih"' dersiyle bir ilgisinin bulunmadığının altını çizen Mahkeme, sanığın bu görüntüleri derste izleterek görevinin dışına çıktığını ifade etti.

AMACI ÖĞRENCİLERİ SOĞUTMAK
Sanığın, öğrencilere izlettirdiği görüntülerde "Hitler ve partisi ile Başbakan Erdoğan ve partisinin özdeşleştirilmeye çalışıldığı" ifade edilen kararda, "Dava konusu olayda hem kişi hem siyasi parti hedef alınmaktadır. Dolayısıyla sanığın bu görüntüleri, askeri öğrencileri, Recep Tayyip Erdoğan ve partisinden soğutmak için, yani siyasi amaçla gösterdiği sabittir" değerlendirmesinde bulunuldu. nbsp;

ERDOĞAN'IN SESİYLE İRKİLDİM
Başbakan Erdoğan'a hakaret etmek gibi bir niyetinin olmadığını ifade eden Albay Zaif, "Görüntüleri dersten önce kesinlikle izlemedim. Derse girdiğimde, elimdeki belleği görevliye verdim ve açmasını istedim. O sırada görüntülere bakmayıp, başka bir işle meşguldüm. Başbakan Erdoğan'ın sesini duyunca irkildim ve görevliden görüntüyü kapatmasını istedim. Bu videoyu daha sonra başka bir sınıfta da izlettim, Başbakanın sesi geldiği an bu sınıfta da videoyu kapattırdım" şeklinde kendini savunduğu öğrenildi. Ayrıca Albay Zaif'in 13 Mayıs 2010'da emekli olduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...