Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sizce bu köpekler ne yapıyor?

Sizce bu köpekler ne yapıyor?

DÜNYA Haberleri

Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington'da, kurtarma operasyonları için eğitilen köpeklere otomobil kullanma öğretiliyor.

Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington'da, kurtarma operasyonları için eğitilen köpeklere otomobil kullanma öğretiliyor.


SPCA Köpek Eğitim Merkezi'nde, köpeklere önce özel olarak tasarlanmış araçlarda egzersiz yaptırılıyor. Farklı cinslerdeki köpeklere çeşitli komutlarla vites atma, fren ve gaza basma, direksiyonu sağa ve sola döndürme gibi eğitimler veriliyor.

##tgvideo##

SPCA eğitimcileri, köpeklerin ne kadar zeki olduğunu göstermeyi amaçladıklarını belirterek, şu an üç köpeğe araba kullanmayı öğrettiklerini söyledi. Monty, Porter ve Ginny isimli köpekler, sahiplerinin de hazır bulunduğu eğitimlerde, belli bir seviyeye geldikten sonra, direksiyon ve vites kolu patilerine göre hazırlanmış normal bir binek otomobili kullandı.


Hayvan eğitimcisi Mark Vette ve ekibi, köpeklere önce aracı hareket ettirmek için gerekli komutları öğrettiklerini belirterek, daha sonra bunları belli bir sıraya göre yaptırdıklarını ve köpeklerin bir süre sonra aracı kullanma konusunda bir fikir edinmeye başladığını söyledi. Bunun biraz zaman aldığını ifade eden Vette, aracın hızlanma aksamının köpeğin beceresine göre ayarlandığını ifade etti.


SABAH.COM.TR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...