Çin'de iş fuarı böyle olur!

Çin'de iş fuarı böyle olur!

DÜNYA Haberleri

Çin'in Chongqing şehrinde istihdam fuarı düzenlenirken onbinlerce üniversite mezunu iş bulmak için yarıştı. İş arayanların oluşturduğu uzun kuyruklar çarpıcı görüntüler meydana gelmesine yol açtı.

Fuara eleman arayan 150 şirket katıldı. İş arayanlar toplam 9 bin pozisyon için kıyasıya yarış verdi. Çinliler, sadece birkaç sürecek görüşme için saatlerce kuyrukta bekledi. Fuarda ziyaretçi sayısına göre az olan pozisyonlarda iş bulmayı başaran az sayıdaki öğrencinin mutluluğu gözlerden kaçmadı. nbsp;

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Çin Eğitim Bakanlığı kayıtlarına göre bu sene üniversitelerden 6,8 milyon kişi mezun olacak. Onlarca yıl hızlı bir kalkınma temposu içinde olan Çin'de ekonomi, son senelerde dünyada yaşanan iktisadi krizler sırasında yavaşladı. Bu da ülkede istihdamda yavaşlamaya yol açarken iş arayanların sayısında da artış olmasına yol açtı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...