Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehit askerler için GATA'da tören düzenlendi

/ Kaynak: AA
Şehit askerler için GATA'da tören düzenlendi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerler için Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tören düzenlendi.

nbsp;

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerler için Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tören düzenleniyor. Basın mensuplarının alınmadığı törene, şehitlerin yakınları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ile üst düzey komutanlar katıldı.

Türk bayrağına sarılı şehit cenazeleri törenin ardından ambulanslarla ve askeri cenaze araçlarıyla GATA'dan çıkarıldı.

Cenazelerin, memleketlerine gönderileceği öğrenildi. Bu arada, tören sırasında bazı vatandaşların ellerinde Türk bayrakları ile GATA önünde bekledikleri görüldü. nbsp;

##tgvideo##

Şehit askerlerden 13'ü Etimesgut Askeri Havalimanı'ndan, 5'i Güvercinlik Askeri Havalimanı'ndan, 4'ü ise karayoluyla memleketlerine gönderilirken, 2'sinin cenazesi ise Ankara'da toprağa verilecek. Şehit olan 25 askerden 24'ünün cenazeleri konvoy halinde memleketlerine uğurlandı.

Bu arada, tören sırasında bazı vatandaşların ellerinde Türk bayrakları ile GATA önünde bekledikleri görüldü.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ
Şehitlerin kimlikleri şöyle: "Astsubay Kıdemli Başçavuş Bedri Nayim, Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Düger, uzman çavuşlar Hüseyin Apaydın ve Cüneyt Akkuş, onbaşılar Emre Yıldırım, Faruk Ergenç, Emrah Aral, Emrah Kartal, Hayri Kaya, Ahmet Sandalcı, Mehmet Emre Özer, Hüseyin Gökhan Eriç, Tolga Taştan, Ahmet Tosun, Burak Ümit Gedik, Onur Fikret Dülger, Mücahit Coşkun, Barış Öztürk, Mehmet Emin Çağun, Mehmet Burak Kaplan, Fatih Şalgam, erler Ayhan Kurtçu, Abdullah Tokgöz, Bayram Uluer ve Kadir Aydın.''

24 askerin kimlik tespiti Ankara Adli Tıp Kurumu'nda ailelerden alınan DNA örnekleriyle gerçekleştirilmişti.

ŞEHİTLERİ EBEDİYETE UĞURLADIK: AKSARAY

Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan er Kadir Aydın'ın cenazesi memleketi Aksaray merkeze bağlı Alayhan köyünde defnedildi.

Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki törenin ardından helikopterle Alayhan köyüne getirilen şehit Aydın'ın cenazesi, helallik alınması için baba evine götürüldü. Türk Bayrağı'na sarılı tabutu öpen şehit yakınları, ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından Aydın'ın cenazesi, köy mezarlığına getirildi. Burada İl Müftüsü Bekir Gülce'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Törenin ardından Aksaray Valisi Selami Altınok, şehidin babasına Türk bayrağını teslim etti.

Şehidin babası Hüseyin Aydın ve kardeşlerinin, tören boyunca ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Cenaze törenine, Aksaray Valisi Selami Altınok, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti Aksaray milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz ve şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ANKARA

Afyonkarahisar'daki 5 Eylül'de meydana gelen patlamada şehit olan, Murat Düğer ve Faruk Ergenç için Ankara Kocatepe Camii'nde tören düzenleniyor. Törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de katılıyor.

KASTAMONU

Şehit Er Ayhan Kurtçu (21) ve Onbaşı Fatih Şalgam'ın cenazeleri Gülhane Askeri Tıp Hastanesi'nde düzenlenen askeri törenin ardından memleketleri Kastamonu'ya getirildi.
SAMSUN

Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş 46 yaşındaki Bedri Nayim'in cenazesi Samsun'un Çarşamba Havaalanına getirildi. Burada yapılan törenin ardından Nayim'in cenazesi annesinin evinin bulunduğu İlkadım İlçesine götürüldü.

Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Bedri Nayim'in, ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kıran Köy Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verileceği belirtildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...