'Barışı engellerse yakasına yapışırız'

/ Kaynak: AA
'Barışı engellerse yakasına yapışırız'

Politika Haberleri  / AA

Barış sürecinde gelinen noktayı önemsediğini belirten BDP'li Sakık, "Erdoğan'ın arkasında büyük bir güç var, bu işi çözebilir. Çözerse kahraman olur. Eğer PKK barış sürecini engellerse, yakasına yapışırız" dedi.

nbsp;Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, İmralı görüşmeleri ile ilgili olarak, "Devletin geldiği noktayı önemsiyoruz. Biz bunun bedellerini ağır ödedik ama doğru olmanız bizi sevindiriyor, yüreklendiriyor" dedi. Barış sürecinin ete kemiğe bürünmesi için hem çaba hem dua ettiklerini belirten Sakık, "Eğer gerçekten siyasal iktidar 90 yıllık Kürt sorununu çözmek için bu müzakereleri sürdürüyorsa, doğru yoldadır. Sayın Başbakanın Türkiye halkı üzerinde ciddi bir etkinliği var. Arkasında milyonlarca insan var bunu inkar etmiyoruz. Eğer barışı tesis ederse bu ülkenin kahramanı olur. Barış zordur, emek ister, sabır ister. Biz bu konuda kararlıyız. Bu ülkede, bu halka, Türkiye halklarına barışı getirmeye and içtik, bedeli ne olursa olsun" görüşünü iletti. Sırrı Sakık, "Biz görüşmelerin açık, şeffaf, aleni bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Türkiye'de barış herkes görüşmelerde ne konuştuğunuzu, tartıştığınızı bilmek istiyor. PKK bu barış görüşmelerini engellerse biz PKK'nın yakasına yapışırız" değerlendirmesinde bulundu. nbsp;

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...