BBP 29 ilde idam referandumu yaptı

/ Kaynak: İHA
BBP 29 ilde idam referandumu yaptı

Politika Haberleri  / İHA

BBP tarafından, idam cezasının geri gelmesi yönünde başlatılan kampanya çerçevesinde Ankara sokaklarına 'referandum' sandıkları kuruldu.

##tgvideo##

Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından, idam cezasının geri gelmesi yönünde başlatılan kampanya çerçevesinde Ankara sokaklarına 'referandum' sandıkları kuruldu. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de oy kullandığı referanduma vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
İDAM GERİ GELSİN Mİ SORULDU
BBP, 'Söz Milletin' sloganıyla, 'PKK'lı teröristlerin idam edilmesini istiyor musunuz?' ve 'Teröristlerle kucaklaşan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına evet diyor musunuz?' sorularının yöneltildiği bir referandum gerçekleştiriyor. BBP tarafından Ankara'nın çeşitli bölgelerinde kurulan referandum stantlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kurulan standlarda vatandaşlar üzerinde 'evet' ve 'hayır' yazan kağıtları zarfın içerisine koyarak oylarını kullandılar. Kuğulu Park'ta kurulan referandum sandığında BBP Genel Başkanı Destici de oy kullandı. Standın yakınına asılan pankartta 'Teröristler için idam geri gelsin diyor musunuz?' ve 'Teröristlerle kucaklaşanlar için dokunulmazlıklar kaldırılsın mı?' yazıları dikkat çekti. Oy kullanma standının önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluştu. Oy kullanan vatandaşlardan bazıları teröristler için tekrar idam cezasının getirilmesini talep ederek, dağda teröristlerle kucaklaşan BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediler.
ŞEHİT BABASI DA REFERANDUMA KATILDI
2008 yılında, İç Güvenlik Harekatı kapsamında sürdürülen Güneş Operasyonu'nda, Irak'ın kuzeyinde yakın hava desteği ve eskort görevi esnasında terör örgütü tarafından açılan ateşin helikoptere isabet etmesi sonucu şehit olan Şehit Yüzbaşı Pilot Tekin Işık'ın babası Muharrem Işık, idam cezasını desteklediğini söyleyerek, teröristlerle kucaklaşan BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi. Işık, "Amerika'nın Türkiye'nin en büyük düşmanıdır. Benim oğlumun uçağını düşürdüler" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada 29 ilde 'Söz Milletin' sloganıyla referanduma gittiklerini ifade ederek, vatandaşlara 2 adet soru sorduklarını söyledi. Referandumun 29 ayrı ilde yapıldığını hatırlatan Destici vatandaşların oylarını saat 17.00'ye kadar kullanabileceklerini söyledi. Destici, tüm illerdeki oylamalar bittikten sonra sayımların yapılarak sonuçlarının BBP Genel Merkezi'ne bildirileceğini belirterek, bu oylama sonuçlarının Meclis Başkanlığı'na iletileceğini ifade etti. Genel Başkan Destici, "Biz burada halkın iradesine saygılıyız. Millet ne derse o. Milletin kararı hangi yönde çıkarsa biz o karara saygı göstereceğiz" dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...