Üniversiteye beş yaşında gidecek

Üniversiteye beş  yaşında gidecek

DÜNYA Haberleri

İngiltere, 10 aylıkken konuşan, 2 yaşında ise bütün ülkeleri bayraklarıyla birlikte sayan 3 yaşındaki Sherwyn Sarabi'yi konuşuyor. Zeka katsayısı 136 olan Sherwyn, sınavlarını geçerse 5 yaşında üniversiteye başlayacak.

Dünya üstün zekâlılar topluluğu Mensa'nın en yeni üyesi üç yaşındaki Sherwyn Sarabi. İki yaşındayken 200'e kadar sayabilen Sherwyn, dünyadaki tüm ülkelerin isimlerini biliyor. Zeka katsayısı 136 olan küçük İngiliz, daha 10 aylıkken konuşmaya, 20 aylıkken cümle kurmaya başladı. İngiltere'nin Barnsley kasabasında yaşayan Sherwyn, iki yaşına geldiğindeyse okumayı öğrenmişti ve ülke bayraklarını tanıyıp söyleyebiliyordu. Eski bir öğretmen olan anne Amanda Sarabi, "Altı yaşındaki bir çocuk gibi okuyabiliyor. Özel bir okulda özel eğitim alıyor. Sınavları erken yaşta geçip 5 yaşında üniversiteye başlayabilecek" dedi. Üniversiteye beş  yaşında gidecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...