Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kocaman'dan yenilgi savunması

- Güncelleme:
Kocaman'dan yenilgi savunması

GÜNDEM Haberleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spartak Moskova'ya elenmelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun rövanşında 1-1 berabere kaldıkları Spartak Moskova mücadelesinde erken yedikleri golün her şeyi berbat ettiğini söyledi.
Kocaman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, oyunu tamamen rakip savunma üzerine doğru itmeye çalışmak istediklerini anlatarak, ilk yarıdaki mücadeleyi şöyle değerlendirdi:
"İki takım da çok istiyordu, bunu sahada gösterdi. Maçın öncesindeki ana düşüncemiz; oyuna başlarken oyunu tamamen rakip savunma üzerine doğru itmeye çalışmak ve hataya zorlamaktı. Bu duygu ve düşünce ile başladık maça. İlk kaleye gelişin ve vuruşun gol olması her şeyi ilk yarı için berbat etti. Bu andan sonra özellikle, ilk yarıda söylemeye çalıştığım saldırgan oyunumuz daha çok şuursuz bir oyuna döndü. Çok baskı yapmaya çalıştık ama pozisyon üretme açısından anlamlı olmadı. Maç rakibin daha fazla istediğine yakın seyretmeye başladı."
İkinci yarıda rakibe saldıran oyunlarına biraz daha şuur ve futbol aklı eklemek gerektiğini ve böyle de yaptıklarını belirten Kocaman, son saniyeye kadar gol arayışıyla geçen bir süreçte oyunu tek kaleye çevirmeyi başardıklarını, ancak maçı uzatmaya götürecek golü bulamadıklarını kaydetti.


Alex konusunda konuşmadı
Teknik direktör Kocaman, ikinci yarıda oyuna aldığı Alex'in pozisyonlardaki katkısının ne olduğu ve son dönemde bu futbolcuyla ilgili yaşanan krizin çözülüp çözülmediği sorusuna yanıt vermek istemedi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü soruyu, "Özel bir durum. Çok fazla yanıt vermek istemiyorum. Dün genel durumu dile getirdim. Bu özel tarafına gidiyor. Beni mazur görün fazla girmeyeceğim konuya" şeklinde cevaplarken, "Performansını nasıl buldunuz-" sorusunu üzerine de "Fazla yorum yapmayacağım" dedi.


"Hakemin Spartak Moskovalı futbolculara izin vermemesi gerekiyordu"
Kocaman, özellikle ikinci yarıda Spartak Moskovalı futbolcuların faul pozisyonlarında uzun süre yerde kaldığı anımsatılarak yöneltilen "Hakemin buna müsaade ettiğini düşünüyor musunuz-" sorusunu şöyle yanıtladı:
"Fazlasıyla böyle olduğunu düşünüyoruz. Neredeyse 10'a yakın pozisyonda oldu. Belki daha fazladır. Bunu da organize ediyorlarmış gibi göründü. Hakemin buna kesinlikle izin vermemesi gerekiyordu. Aynı tip oyuncular organize şekilde yaptılar. Bu kadar olduğu zaman buna müsaade etmemesi gereken kişi, karşılaşmanın hakemi olmalıydı. Oyuncu değişimlerinin ağır olduğu, bilinçli bir şekilde yapıldığı maçta, oyunu soğutmak için bunların bilinçli yapıldığı dönemde hakemin inisiyatif alması gerekiyordu. Bu anlamda yanlış yaptı."


UEFA Avrupa Ligi'ndeki hedef
Sarı-lacivertli takımın bundan sonraki süreçte hedefinin ne olacağı sorusuna Aykut Kocaman şöyle yanıt verdi:
"Fenerbahçe'nin hedefi bitmez, bitmemeli de zaten. Takım Şampiyonlar Ligi istekliliğini son saniyeye kadar gösterdi. Ancak, hep söylerler ya 'topun canı var' diye. Bugün bizim adımıza bu anlamda kaleye girmedi. Bundan sonra, ligde şampiyonluğu elde etmek ve direk Şampiyonlar Ligi'ne gitmek temel amaçlardan birisi olacak. Spartak Moskova son derece organize bir takım. Onları bu hale düşürmemiz, iyi olmadıklarını göstermez. Onlar Avrupa Ligi'ne gitseydi doğal favorilerden birisi olacaktı. Önce gruptan kesinlikle çıkmak sonra gerçekten yukarıya doğru gitmek Fenerbahçe için ana hedeflerden birisi olacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...