King Air buldu Mehmetçik vurdu

King Air buldu Mehmetçik vurdu

GÜNDEM Haberleri

TSK bir ilke imza attı. Kavaklı, Cudi ve Şemdinli'deki operasyonlarda istihbarat, "King Air 350" tipi insanlı keşif uçağından geldi.

TSK geçtiğimiz hafta Hakkari ve Şırnak'ta gerçekleştirdiği operasyonlarla teröristlerin kış hazırlıklarına sert darbe vurdu. PKK'nın kış döneminde de eylemlerini sürdüreceği ve bu sebeple Türkiye'de bazı bölgeleri üs olarak kullanmaya hazırlandığı istihbaratı üzerine çalışmalar başladı. Güvenlik güçleri, kritik bölgelerde, insansız hava araçlarının yanı sıra insanlı keşif uçağıyla istihbarat çalışması yaptı. Hava fotoğrafları ve telsiz dinlemeleri gibi teknik takiplerin ardından, bir grup teröristin Kavaklı bölgesinde üs kurduğu, Cudi Dağı ve Şemdinli bölgelerinde ise örgütün sansasyonel eylem hazırlığında olduğu tespit edildi. Bu noktalara eşzamanlı operasyon düzenlendi. Hakkari'nin Kavaklı bölgesindeki operasyona 12 tabur katıldı. Cudi'deki operasyonda 2 komando bölüğü ile 2 korucu timi, Şemdinli'de ise 2 özel kuvvet taburu ve 2 komando bölüğü görev aldı. Operasyonlarda, 18 terörist öldürüldü, bir terörist sağ olarak yakalandı. Çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği operasyonlarda Uzman Çavuş Seyit Yalçın şehit oldu. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...