Kaban için diri diri kazların tüyleri yolunuyor

Kaban için diri diri kazların tüyleri yolunuyor

GÜNDEM Haberleri

Kaz tüyünden kaban giymek ne kadar şık görünse de işin arka planında tam anlamıyla bir vahşet yatıyor. Çünkü kazların canlı canlı tüyleri yolunuyor. Bu sırada zavallı hayvanlar acı içinde kıvranıyor.

İngiltere'deki Daily Mail gazetesi, bu endüstrinin karanlık yüzünü ortaya çıkardı. Çoğunluğu kaz olmak üzere kuş sürüleri besleniyor ve bunların tüyleri canlı canlı yolunarak dünyaca ünlü giyim markalarına gönderiliyor. Keyifle bu kıyafetleri giyenler ise arkada ne tür vahşi ve ızdırap verici olaylar olduğunu fark etmiyorlar.
Tüyleri yolunan kazlar kanlar ve acılar içinde hayata devam ediyor. Hayvanların zamanla yeniden çıkan tüyleri de daha sonra tekrar yolunuyor. Bu şekilde bir hayvandan defalarca tüy alınabiliyor. Hayvanların diri diri yolunmasının başka bir sebebinin de öldükten sonra tüy kalitesinin bozulması olduğu ifade ediliyor.
Kazların göğüs bölgesindeki tüyler, daha yumuşak olduğu için daha değerli. Bunların kilosu 22 sterline satılıyor. Ölü hayvanların tüyleri ise 1,60 sterlinden alıcı buluyor. nbsp;
Konu hakkında araştırma yapan Marcus Mueller (34), "Restoranlarda çok kıymetli yemek olan kaz ciğeri için avlanan kazlar şanslı. Bunlar ölüp kurtuluyor. Ama canlı canlı tüyleri yolunan hayvanlar bu ızdırabı ömürlerinde birkaç kere çekiyor" dedi.
Mueller, hayvanların diri diri tüylerinin yolunmasının Polonya, Ukrayna, Rusya ve Moldova'da görüldüğünü ama Avrupa için bu konuda en büyük kaynağın Macaristan olduğunu bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...