Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Akademisyenler görevi bıraksın

Erdoğan: Akademisyenler görevi bıraksın

GÜNDEM Haberleri

ODTÜ'de yaşanan olaylar sonrası üniversitelerden gelen tepkileri değerlendiren Erdoğan, "Öğrencilere destek veren akademisyenler, görevi bırakıp öğrencilerin arasına katılsın. Eleştiri hiçbir zaman gücünü şiddetten almamalıdır. Bir eleştiri gücünü şiddetten alıyorsa onu sahiplenen kim olursa olsun, ben bir başbakan olarak onun karşısına dikilirim. Bu ister rektör olsun, ister akademisyen olsun" diye konuştu.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Tunus Başbakanı Hamadi el-Cibali, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından askeri törenle karşılandı. nbsp;Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen askeri törende, iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından, Erdoğan ve Cibali tören kıtasını selamladı. Cibali'nin tören kıtasını Türkçe "merhaba asker" diyerek selamlaması dikkati çekti. nbsp;Heyetlerini tanıtan Erdoğan ve Cibali daha sonra Başbakanlık Merkez Binası'nın kapısında tokalaşarak, basın mensuplarına poz verdi. nbsp;Erdoğan'ın, Tunus heyetindeki yetkililerle tanışırken, Arap geleneklerindeki gibi üç kez sarıldığı görüldü. nbsp;Erdoğan ve Cibali, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

BÖCEK KONUSUNU DEVAM ETTİRMEYİN
Gazetecilerin ofisinde böcek bulunmasıyla ilgili sorularına cevap veren Başbakan Erdoğan, "Böcek konusunu isterseniz devam ettirmeyin. İkiden şu anda üçe çıkmış, arta arta devam edecek herhalde. Ben sizin kadar takip edemiyorum. Mücadelemiz devam ediyor, devam edecektir. Derin devleti tamamen sildik, bitirdik, yok ettik iddiası içinde olmam mümkün değil. Dünyanın hiçbir ülkede derin devleti kendi bünyesinde bitirdiğine bir siyasetçi olarak inanmıyorum. Her ülkede derin devlet vardır, onlar bunu kazıyıp temizlemek gibi bir sonuca ulaşamazlar. Derin devlet bir virüs gibidir. İlk fırsatta yapmak istediğini yapmaya çalışır" dedi.

BAŞBAKAN OLARAK KARŞISINA DİKİLİRİM
Bir gazetecinin "ODTÜ'deki eyleme destek veren açıklamalar geldi. Üniversiteler bu olayla ilgili bölündü mü?" şeklindeki sorusuna Erdoğan şu karşılığı verdi: "Eleştiri hiçbir zaman gücünü şiddetten almamalıdır. Eğer gücünü şiddetten alıyorsa onu sahiplenen kim olursa olsun bir Başbakan olarak onun karşısına dikilirim. Bu ister rektör ister akademisyen olsun. Bir rektör veya akademisyen elinde demir bilyeleri sapan ile polisine atan veya bir başkasına atmayı öğretmeyi gerektirmez veya bunu getirmez. Aynı şekilde okulun kampüsü içerisinde araba lastiklerini yakmayı da getirmez. Sırtlarındaki çantalarla molotof kokteyliyle birlikte orada terör estirmez. Şimdi bir öğrenci üniversitenin kampüsünü bir terör alanına çeviriyorsa, sadece o üniversitenin mensupları değil farklı üniversitelerden oraya gelenlerle birlikte böyle bir eylemi gerçekleştiriyorlarsa hiç kimse bunu samimi bir havada protesto ve eylem olarak değerlendiremez. nbsp;

GÜVENLİK GÜÇLERİNİ TEBRİK EDİYORUM
Bunu söyleyen profesörler, doçentler veya şu, bu, bana göre o mesleği bıraksın ve o kişilere katılmak suretiyle şiddetten gücünü alan kişiler olarak devam etsinler. Üniversiteliler bu ülkeye neler katabileceğini anlatsın, yoksa sapan, demir bilye, bunlarla beraber oraya gel, öbür tarafta yastıkları yak, molotoflarla saldır, bunlara karşı güvenlik güçlerinin orada durmasından rahatsız ol. Güvenlik güçlerinin görevleri budur. Ben de güvenlik güçlerinin bu görevdeki başarıları sebebiyle kutluyorum, tebrik ediyorum. Öğretmenlerimizin, akademisyenlerimizin bu tavırlarını devam ettirmeleri halinde onları da kınıyorum, kusura bakmasınlar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...