ABD Genelkurmay Başkanı'nın sözleri uydurmaymış!

/ Kaynak: AA
ABD Genelkurmay Başkanı'nın sözleri uydurmaymış!

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey'nin Suriye'de güvenli bölge oluşturulması konusundaki açıklamalarına "uydurma" dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'nin Suriye'de güvenli bölge oluşturulması hakkındaki açıklamalarına yer veren haberlerin ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından "uydurma" olarak nitelendirildiğini bildirdi. nbsp;
nbsp; ABD'nin Ankara Büyükelçiliği sözcüsü TJ Grubisha, AA'ya yaptığı açıklamada, haberin Pentagon tarafından yalanlandığını vurguladı. Ankara'daki Büyükelçilik sözcüsünün belirttiğine göre, Pentagon, haberi veren bir gazetenin de metni değiştirdiğini kaydetti. nbsp;

NE DEMİŞTİ?
ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'nin Suriye'de güvenlikli bölge oluşturulmasına dair aktarılan konuşması, geniş tartışmalara yol açmıştı."Türk komutanlar, tampon bölge uygulamasını NATO'nun üstlenmesini istiyor" diyen Dempsey, ittifakın bunu altından kalkamayacağını belirtmişti. nbsp;Dempsey, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye politikasını da eleştirmiş; nbsp;Obama'nın Suriye'ye yönelik harekat konusunda hatalı davrandığını savunmuştu. nbsp;ABD Genelkurmay Başkanı, İsrail'in nükleer programını bahane ederek İran'ı vurmasına da karşı çıkmıştı.Dempsey, İsrail'den ABD'yi saldırıdan önce haberdar etmesi gibi bir talepte bulunmadığını, çünkü bu konuda suç ortağı olmak veya sonra yaşanacaklar için sorumluluk üstlenmek istemediğini söylemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...