Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kara yollarında traktör alarmı

- Güncelleme:
Kara yollarında traktör alarmı

GÜNDEM Haberleri

Emniyet Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre, traktörlerin teknik sebeplerle kazalara karışma oranı, diğer tüm araçların kazalara karışma oranının 5 katı. Bu ürküten sonuçların sebebi ise traktörlerin yüzde 74'ünün zorunlu araç muayenesinden geçmemesi.

nbsp;Her bayram karayollarını kana bulayan trafik canavarıyla ilgili ürküten bir istatistik daha ortaya çıktı. Her yıl 4 bine yakın insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan trafik kazalarının bir bölümünün sorumlusu traktör ve tarım araçları. Emniyet Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre, traktörlerin teknik nedenlerle kazalara karışma oranı, diğer tüm araçların teknik nedenlerle kazalara karışma oranının 5 katı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde karayollarında tarım araçlarının güvenli kullanımıyla ilgili bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. Türkiye'de karayolunu yoğun olarak kullanan lastik tekerlekli traktör ve tarım makinesi sayısının fazla olması, lastik tekerlekli traktörlerin muayene ve kontrollerinin yeterince ve etkin olarak yapılamaması ve güvenlik tertibatlarının yetersiz olmasının trafik güvenliğini tehlikeye atması sebebiyle yapılan çalıştayın sonuç bildirgesinde de bu tehlikeye dikkat çeken istatistikler yer aldı. Buna göre, lastik tekerlekli traktörlerin karıştığı trafik kazalarının 2009-2010-2011 yılları verileri incelendiğinde; teknik sebeplerle kazalara karışma oranının, diğer tüm araçların kazalara karışma oranının 5 katı. Tescilli lastik tekerlekli traktörlerin yüzde 74'ü zorunlu periyodik araç muayenesinden geçmemiş. Bir başka istatistik ise bu araçların sayılarıyla ilgili. Türkiye'de tescilli 1.495.737 lastik tekerlekli traktör bulunuyor. Bunların içinde 25 yaş üzeri 734.104 traktör var. Trafik Hizmetleri Başkanlığı'na göre, bu araçlar kademeli olarak hurda kapsamına alınmalı ve teşvik edecek mevzuat düzenlemeleri yapılarak yeni araç alımları desteklenmeli.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...