Erkek ve kadınlar renkleri farklı görüyor

Erkek ve kadınlar renkleri farklı görüyor

YAŞAM Haberleri

Yapılan son araştırmalarda erkek ve kadınların, renkleri beynin algılama işleminin farklı olduğu ortaya çıktı.

Bilimsel araştırmalarda ilginç bir sonuç ortaya çıktı: Erkek ve kadınlar renkleri farklı görüyor. Erkek ve kadınlarda beynin renkleri algılama işleminin farklı olduğu tespit edildi.

Mesela her iki cins turuncu renkli bir eşyaya baktığında erkekler bunu kadınlara göre daha kırmızıya çalar şekilde görüyor. Keza çimenler erkeklere daha sarımtrak görünürken kadınlar bunu daha yeşil görüyor.

Tespit, ABD'de City University of New York üniversitesindeki bilim adamları tarafından gerçekleştirilen araştırmalarda ortaya çıktı. Profesör Israel Abramov, cinsler arasında renkleri görme hususundaki bu ayrımın gözün yapısından kaynaklanmadığını söyledi. Bunun beyinden kaynaklanan bir olay olduğu ifade ediliyor. Farklılığın "küçük ama gerçek" olduğunu belirten Abramov, "Biz bu durumda erkeklerdeki testosteron hormonunun büyük rolünün olduğunu düşünüyoruz. Bu onlarda farklı algılamalara yol açıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...