Kenan Sofuoğlu ile özel röportaj

Kenan Sofuoğlu ile özel röportaj

DİĞER SPORLAR Haberleri

Son birkaç yılda, iki kardeşini ve babasını kaybeden, defalarca motordan düşüp ağır sakatlıklar yaşayan Kenan Sofuoğlu, destan yazmaya devam ediyor.

Pistlerin rüzgar çocuğu Kenan Sofuoğlu, Dünya Süpersport Şampiyonası'nın 12. ayağında bugün Portekiz'de piste çıkıyor. Çok değil, birkaç yıl içinde motosikletçi iki ağabeyini ve babasını kaybeden, birkaç kez de büyük sakatlıklar geçiren milli motosikletçimiz, pistlerde destan yazmaya devam ediyor. Şu anda 198 puanla en yakın rakibinden 38 puan önde olan milli sporcumuzun hedefi, bugünkü yarışı ilk 4'te tamamlayarak, bitime bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etmek. "Artık kardeşlerim, babam ve yakınlarım için yarışıyorum" diyen Rüzgar Adam'la Akyazı'daki Avrupa Şampiyonası'nın yapıldığı 'Kenan Sofuoğlu Pisti'nde konuştuk.

DAHA ERKEN OLABİLİRDİ
"Bilindiği gibi bu sezon başında da bazı şanssızlıklarım oldu. Yine sakatlandım ve bazı yarışlara katılamadım. Bir yarışta da diskalifiye oldum. Buna rağmen kazandığım yarışlar ve topladığım puanlarla nbsp;açık ara öndeyim. Bitime iki yarış kaldı ancak ben Portekiz'deki yarışta şampiyonluğumu ilan etmek istiyorum. Bu yarışta ilk dörde girersem bana yetiyor. Sanırım bir şanssızlık yaşamazsam bunu başarıp, ülkeme bir şampiyonluk daha hediye etmek istiyorum..."

SOKAK ARALARINDA BAŞLADIM
"Önceki sezon MotoGP'yi denemiştim ancak olmadı. Burada hem sponsorum hem de firmam iyi değildi. Bu sebeple tekrar Süpersport'a indim ve bilindiği gibi Kawasaki Lorenzi ile aştım. Çok iyi bir ekiple mücadele ediyorum. Aslında hedeflerim arasında MotoGP şampiyonluğu vardı. Ancak ben sokak aralarında yetiştim. Avrupa'da daha çocuk yaşlarda alıp eğitiyorlar. Onların imkanları ve çalışma ortamları sınırsız. Ben ise böyle bir piste daha yeni kavuştum..."

Kenan Sofuoğlu ile özel röportajKAZANIP TAÇ GİYECEK
Milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu bugün Portekiz'deki Portimao Alvarge Pisti'nde 4.592 metre uzunluğundaki pistte 20 tur atacak. Sporcumuz bu yarışta ilk dörde adını yazdırırsa, bitime 1 hafta kala şampiyonluk tacını takmış olacak. Milli sporcumuz, geleceğe dair hedeflerini yazarımız Hüsamettin Acar'a anlattı.

HEDEFİM 5 ŞAMPİYONLUK
"Şu andaki sponsorumla yeni sezonda büyük bir ihtimalle devam edeceğiz. Düşüncem, bu sezon Allah bir şanssızlık vermezse 3. kez dünya şampiyonu olmak. Sanırım bir-iki sezon daha yarışıp bu sayıyı 5'e çıkarmak istiyorum. Ondan sonra da bu pistte yeni Kenan'lar yetiştirmeye çalışacağım. Bu pistin tek eksiği tribünler ve altına yarış araçlarının konacağı bir kapalı alan... Bunu da Federasyon Başkanımız Bekir Yunus Uçar'a havale ediyorum..."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...