Çelik: Ahmedinejad neden gelmediğini açıklamalı

Çelik: Ahmedinejad neden gelmediğini açıklamalı

Politika Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Konya'daki Şeb-i Arus törenlerine son anda katılmaktan vazgeçen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın iptal gerekçesini açıklaması gerektiğini belirtti.

Bugün Konya'da düzenlenecek Şeb-i Arus törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katılması beklenen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Türkiye ziyaretini iptal etmesinin yankıları sürüyor. Yıldırım'daki baba evine gelen Bakan Çelik, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Ahmedinejad'ın Türkiye'ye geleceğini kendisinin açıkladığına dikkat çeken Çelik, "Komşu cumhurbaşkanının ülkemize gelmesinden memnuniyet duyarız. Bu ziyareti planlayan kendisi, iptal eden kendisi, cevabı verecek olan da kendisi. Dolayısıyla bizim cepheden olan bir hadise yok, değişen bir şey yok. Türkiye'nin kapısı herkese açık, tüm komşularımıza açık. Komşularımızla ilişkilerimize ne kadar önem ve hassasiyet verdiğimizi tüm dünya biliyor. Ama hangi nedenden dolayı Şeb-i Aruz'a katılmama gerekçesini ortaya koydu. Onunla ilgili kendisinin açıklama yapması gerekiyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...