Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray, Cris ile anlaştı

Galatasaray, Cris ile anlaştı

FUTBOL Haberleri

Transferin son günü stoper arayışına çıkan Galatasaray, çok tartışılacak bir ismi renklerine kattı. Avrupa'da büyük başarılar hedefleyen Cimbom, Lyon'un 35'lik savunma oyuncusuna bel bağladı.

Tomas Ujfalusi'nin beklenmedik sakatlığının ardından stoper arayışlarına giren Galatasaray, onlarca aday arasından 35 yaşındaki Cris'i seçti. Kolo Toure, Ricardo Carvalho, Rolando, Simon Kjaer, Cristian Chivu, Boumsong ve Eskişehirsporlu Diego dahil birçok ismi masaya yatıran Galatasaray, Fransız ekibi Lyon'da forma giyen tam adı Cristiano Marques Gomes olan Brezilyalı futbolcuda karar kıldı. Bursaspor maçı sonrası yöneticilerle birlikte Florya'ya giderek, dün akşam saat 23.00'e kadar transfer çalışmalarını yürüten Teknik Direktör Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi için UEFA'ya verilecek isim listesine saatler kala 35 yaşındaki oyuncunun transferine onay verdi. Oldukça hızlı yürütülen transfer çalışmalarının ardından Cris'in ismi Şampiyonlar Ligi için UEFA'ya gönderilen listeye eklendi. nbsp;

1+1 YILLIK SÖZLEŞME nbsp;
Cris'le 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Galatasaray, Brezilyalı futbolcuya 1 milyon 250 bin euro garanti paranın yanı sıra maç başına 10 bin euro ödeyeceğini duyurdu. Ayrıca futbolcunun sözleşmesinin en az 25 resmi maçta ilk 11'de yer alması durumunda aynı şartlarda 1 sezon daha uzatılacağı açıklandı. Sarı-kırmızılıların Lyon formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde 58 maç oynayan Cris için Fransız ekibine bonservis bedeli ödemeyeceği bildirildi. Lyon'un Başkanı Michael Aulas, Cris hakkında geçtiğimiz hafta Fransız basınına yaptığı açıklamada, "Cris'in 10 aylık maaş ödemesi daha var. Eğer isterse kendisini serbest bırakabiliriz. Menajerleri yeni bir kulüp bulmak için çalışıyor. Suudi Arabistan'dan bir teklif var ama bizimle kalmak istiyorsa, o ihtimal de var" ifadelerini kullanmıştı.

FENER'E nbsp;GOLÜ VAR
G.Saray'ın yeni transferi Cris, 2004-2005 sezonunda F.Bahçe'ye gol atmıştı. F.Bahçe'nin Kadıköy'de Lyon'a 3-1 mağlup olduğu Şampiyonlar Ligi maçında Brezilyalı oyuncu 66. dakikada kafa golüyle fileleri havalandırmıştı.

CRİS KİMDİR? nbsp;
Tam Adı: Cristiano Marques Gomes nbsp;
Doğum Yeri ve Tarihi: Guarulhos (Brezilya), 3.6.1977 nbsp;
Boy: 183 cm, Kilo: 77 kg nbsp;
Kariyeri: nbsp;

SEZONTAKIM nbsp; nbsp;MAÇ nbsp;GOL nbsp;
1995-1999Corinthians240 nbsp;
2000-2004Cruzeiro12213 nbsp;
2003B.Leverkusen (Kiralık)20 nbsp;
2004-2012Lyon27914 nbsp;
Milli Takım Kariyeri: 16 maç, 1 gol nbsp;




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...